PŘÁTELSKY SE ŠUM

Plzeň zahajuje letní přípravu, přijíždí Šumperk!

Indiáni přesně do roka a do dne vyzvou v rámci přátelských duelů Šumperk, pro oba celky se jedná o první přípravný duel sezóny.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
DRACI PARS ŠUMPERK

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
11. srpna 2021
přátelské utkání

Vloni se oba celky střely historicky vůbec poprvé. A hned došlo k překvapení, protože Draci plzeňské prérie vyrabovali 3:1. Skóre sice otevřel v sedmnácté minutě Kuťák, avšak hosté kontrovali v sedmatřicáté minutě Vachutkou a duel rozhodli góly v poslední dvouminutovce základní hrací doby Horkým a Hrachovským. Jak si povedou oba soupeři nyní?


Z tábora soupeře

Draci se předloni do první ligy vrátili po čtyřech sezónách strávených o patro níže, v osmnáctičlenném startovním pelotonu skončili předposlední před Kadaní. Vloni měla soutěž účastníků sedmnáct a Pars skončil po základní části čtrnáctý, když v osmačtyřiceti střetnutích zaznamenal dvaadvacet výher a šestadvacet nezdarů. V souboji o udržení přišla série s Ústím nad Labem, která byla v poměru 4:1 vítězná.

V základní části se v TOP 6 bodování celé soutěže umístili hned tři hráči Šumperku. Tomáš Vildumetz, Lukáš Žálčík i explzeňský Denis Kindl totiž bodově převyšovali počet odehraných utkání. V brankovišti se zase činil dvacetiletý Vojtěch Mokry s úspěšností zákroků vyšší než dvaadevadesát procent.

V týmu ovšem pokračuje pouze Lukáš Žálčík, nadějný gólman zamířil do Frýdku-Místku, explzeňský Kindl do Zlína a Tomáš Vildumetz do Ostravy. Všichni čtyři se tak nyní v první lize budou potkávat jako soupeři.


Hlas z naší kabiny

„Kluci mají za sebou velice náročné tréninky. V pondělí a v úterý trénovali na ledě dvoufázově a opravdu makali. Nicméně nechceme prohrát s nikým, proto do utkání vstoupíme s cílem zvítězit,“ říká před prvním duelem Miloš Říha. „Máme řadu nových hráčů, kteří si zvykají na herní styl, jímž chceme navázat na to, co jsme hráli loni. Tréninky natáčíme a hned hráčům dáváme zpětnou vazbu. Víme, že určitou dobu možná budou potřebovat, ale pracujeme rozhodně na tom, aby vše fungovalo.“


Důležité informace

  • Permanentkáři (premium i klasik) jdou zdarma!
  • Vstupenky jen za 100 Kč.
  • Diváci se posadí na své místo dle permanentní vstupenky či zakoupené vstupenky na utkání – bude otevřená celá hala (všechny sektory).
  • Prodej vstupenek online od 11. srpna od ranních hodin a v kanceláři ticketingu následně od 15:30.
  • Otevřeny budou vchody C a D (na východní straně haly) a vchod J (na západní straně haly).
  • Stánky s občerstvením budou otevřeny pouze uvnitř stadionu – dva na východní straně a jeden na západní straně.


Rozpis přípravných duelů indiánů

11.8.2022 HC Škoda Plzeň - Draci Pars Šumperk od 17:30

16.8.2022 HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň od 17:30

18.8.2022 HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov od 17:30

23.8.2022 HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary od 17:30

25.8.2022 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň od 17:30

3.9.2022 Düsseldorfer EG - HC Škoda Plzeň od 20:00

4.9.2022 Soupeř zatím neznámý - HC Škoda Plzeň

8.9.2022 HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav od 17:30


Výsledek loňského zápasu
HC Škoda Plzeň 1
Draci Pars Šumperk 3
(1:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 17. Kuťák (J. Kindl) – 37. Vachutka (Scheuter, Hrachovský), 58. Horký (Kratochvíl), 60. Hrachovský (D. Kindl).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (32. Kolář) – Budík (A), Čerešňák, Kaňák, Jiříček, J. Kindl, Hamšík, Malák – Kantner (A), Thorell, Suchý (C) – Kuťák, Žejdl, Adamec – Malát, Přikryl, Lang – Slanina, Soukup, Marcel.