Přátelsky v LIT

Indiáni poprvé v nové sezóně míří mimo své prérie, představí se v Litvínově!

Modrobílí po odstartování série přátelských utkání vyrážejí k souboji s Litvínovem, s nímž se navíc za dva dny utkání i v odvetě doma.

HC VERVA LITVÍNOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Ivana Hlinky, Litvínov
16. srpna 2022
přátelské utkání

Vloni oba týmy odehrály společně čtyři zápasy a body si zcela vyrovnaně rozdělily. Lépe začali modrobílí, kteří na půdě svého soka zvítězili 5:2, Verva ovšem kontrovala v Plzni 4:3. Zbylé dva duely skončily shodným výsledkem 4:3 v prodloužení ve prospěch domácích. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Verva předloni zakončila základní část na jedenáctém místě, vloni si pohoršila na třinácté. Netýkaly se jí tak jak boje v play off, tak ale ani ty o udržení. Přitom vše měla ve svých rukách, v posledním kole stačilo porazit Karlovy Vary, což by znamenalo vstupenku do předkola vyřazovacích bojů.

Své působení tím také v klubu ukončili František Lukeš a Viktor Hübl, oba ale ještě budou pokračovat v Chomutově. Marek Hrbas zase zamířil do Brna, Vladimír Országh do Třince a Uvis Janis Balinskis do Liberce. Novými tvářemi jsou naopak Šimon Stránský z Jukuritu, Kristaps Zile z Örebro, Filip Helt z Jihlavy, Nicolas Hlava z Kladna, Radim Šalda z Mountfieldu, Ralfs Freibergs z Rigy a k týmu navíc jako lodivod k Vladimíru Růžičkovi přišel Karel Mlejnek.

Nově seskládané mužstvo je zatím stoprocentní. Na úvod letních duelů uspělo na ledě Sokolova s čistým kontem v zádech 3:0, poté doma 5:2 skolilo i karlovarskou Energii. V obou utkáních se gólově prosadil i Petr Straka. Plzeňský odchovanec na sever Čech přestoupil vloni a v pětapadesáti utkáních zaznamenal jednadvacet bodů (9+12) a -17 v kolonce +/-.


Z kabiny Plzně
„Změny v sestavě chystáme. Chceme vidět kluky v náročnějším utkání na extrémně malém hřišti. A máme jednu vynucenou obměnu, neboť Honza Piskáček má lehčí zranění. V utkání se Šumperkem jsme negativa v naší hře viděli v dobruslování situací v našem pásmu, čemuž se aktuálně věnujeme. Naopak nás těší, že jsme si dokázali vytvořit řadu šancí a že jsme oproti loňskému roku přidali na tvrdosti. Ale i v těchto dvou oblastech chceme ještě přidat," říká Václav Baďouček, hlavní trenér A týmu, před dvěma přípravnými duely s Litvínovem.


Rozpis přípravných duelů indiánů

11.8.2022 HC Škoda Plzeň - Draci Pars Šumperk 4:0

16.8.2022 HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň od 17:30

18.8.2022 HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov od 17:30

23.8.2022 HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary od 17:30

25.8.2022 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň od 17:30

3.9.2022 Düsseldorfer EG - HC Škoda Plzeň od 20:00

4.9.2022 Soupeř zatím neznámý - HC Škoda Plzeň

8.9.2022 HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav od 17:30



Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
Draci Pars Šumperk 0
(0:0, 4:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Lang (Baránek), 31. Lang (Suchý), 31. Blomstrand, 37. Suchý (Kaňák, Kodýtek).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (31. Vondraš) – Baránek, Vitaloš, Kvasnička, Kaňák, Budík, Houdek, Kremláček – Rekonen, Hrabík, Lang, Suchý, Kodýtek, Schleiss, Blomstrand, Bitten, Sedlák, Adamec, Malát, Dvořák.


HC Verva Litvínov 5
HC Energie Karlovy Vary 2
(2:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Zdráhal (Estephan), 19. Estephan (Abdul), 31. Fronk (Berka), 37. Zdráhal (Abdul), 53. Straka (Freibergs, Stránský) - 29. Kofroň (Sapoušek, Koblasa), 40. Baláž (Redlich).
HC Verva Litvínov: Godla – Zile, Zeman, Šalda, Freibergs, Demel (A), Strejček, Kolář – Abdul, Estephan, Zdráhal, Straka (C), Stránský, Hlava, Kudrna, Sukel´, Svoboda, Chalupa, Berka, Fronk