Ludwig Blomstrand #96

Nová sezóna je pro mě výzva, těší se Ludwig Blomstrand

Minulý rok devětadvacetiletý forvard vtrhl do české extraligy jako velká voda, celkově nakonec posbíral kulatých čtyřicet bodů za dvaadvacet branek a osmnáct přihrávek. Přesto se Ludwig Blomstrand možného tlaku na svou osobu nezříká. Naopak. Dle svých slov je rád, bere další sezónu jako výzvu.

Ludwigu, jaké jsou nyní tréninky mezi mantinely?
Je to stejné na začátku každé přípravy na ledě, je hlavně potřeba se do toho bruslení dostat. To není něco neobvyklého.

Jak jste si užil volno?
Vždy je samozřejmě skvělé strávit nějak čas s rodinou. Na suchou přípravu jsem měl osobního kouče, který mi vše nastavil. Také si cením, že když přijedu do Plzně, je vše pro mě připravené a mohu se tak soustředit pouze na hokej.

Je to velký rozdíl oproti loňské sezóně?
Samozřejmě je škoda, že zde nemám další švédské parťáky, ale znám Samuela Bittena, se kterým jsem již dříve hrál. Aleksi zase přišel ze druhé švédské ligy, tak to pro mě také není neznámé jméno. Cítím se více jako doma, vloni jsem si zde užíval každý den, takže jsem se zpátky těšil. Věděl jsem již, co mě čeká.

Vloni se vám v Plzni dařilo, jak to vnímáte před novou sezónou?
Jsem rád, když je na mě nějaký tlak. Loňský rok se mi povedl, cítil jsem se zde dobře. Byl to ovšem můj první rok, tak jsem ještě neměl srovnání. Dnes už mám laťku nastavenou, je tak přede mnou výzva.

Jak jste si užil teambuildingovou akci?
Já jsem již na vodě byl dříve, takže to pro mě nebylo poprvé. Ale kolega kapitán Bitten byl na tom poprvé, takže to bylo těžké, často jsme dělali obraty o 360 stupňů. (smích) Pak jsme se vyměnili a již to bylo lepší. Ale nevykoupali jsme se.

Jak se vám líbila česká příroda?
Je moc krásná. Navíc z té lodi se mi to vše líbilo ještě o to více.

K vodáctví patří i oheň, kytara a zpívání…
Zazpívali jsme si, ale večeře jsme měli připravené, takže vaření jsme se vyhnuli. Měli jsme zase ale o to více čas si hlavně sebe navzájem užít a poznat se.

Což bylo asi to nejdůležitější, že?
Samozřejmě. V týmu máme několik nových kluků, bylo fajn se vidět i mimo tréninky a led. Tedy poznat se i takto mimo standardní prostředí.

Budili jste velký rozruch kolem sebe?
Hodně nás lidé zdravili vodáckým Ahoj. (smích) Na řece bylo poměrně hodně lidí, často se zastavili, něco jsme prohodili, ale nebylo to tak, že i když nás bylo hodně, že bychom si navzájem nějak překáželi nebo podobně.

Ludwigu, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!