Rozhovor Meyer

Jsem kreativní člověk i hráč, který má rád nové výzvy, hlásí posila Nicolai Meyer

Zkompletoval hokejový tým indiánů. Dánský produktivní útočník se zkušenostmi ze severu Evropy i z olympijského kluziště. To je Nicolai Meyer, nejnovější akvizice HC Škoda Plzeň. Foto zdroj: www.shlbloggen.se

Je mu čerstvě 29 let, narozeniny oslavil v červenci. Měří téměř 180 cm a zkušenosti má jak z mezinárodních kolbišť v dresu dánského národního týmu na nejvyšší úrovni (mládežnická mistroství světa, seniorská mistrovství světa, olympijské hry), tak z řady soutěží. Hrál v nejvyšší švédské i finské lize a do Plzně přichází jako vítěz kanadského bodování týmu Vídně v mezinárodní ICEHL. Seznamte se, Nicolai Meyer.

Vítejte v Plzni! V úvodu obligátní otázka – proč jste se rozhodl pro příchod právě na západ Čech?

Děkuji za přivítání. Po sezóně jsem se rozmýšlel, kam zamířím, a pak přišla zajímavá nabídka od Plzně. Tím to bylo vyřešené. Měl jsem z jednání hned od začátku výborný pocit. Od Ludwiga Blomstranda jsem slyšel na organizaci jen chválu, proto jsem moc rád, že jsme se domluvili.

Jste takový „hokejový cestovatel“, že?

Už jsem strávil dva roky ve Švédsku v juniorce. Pak jsem se vrátil na pár let domů do Dánska, ale pak hrál soutěže znovu ve Švédsku, ve Finsku i mezinárodní ICEHL loni za Vídeň. A nyní mě čeká česká soutěž.

Zmínil jste Ludwiga Blomstranda, se kterým jste hrál v Södertälje…

Moc rád na tu sezónu vzpomínám! Ludwig je skvělý kluk a těším se na to, že budeme opět hrát spolu za jeden tým. Je to vždycky moc příjemné potkat známou tvář v novém prostředí. Těším se na to, ale těším se i na zbytek spoluhráčů, se kterými se uvidím poprvé.

Ve Vídni jste minulý rok vyhrál kanadské bodování týmu, stejně se vám vedlo i v Södertälje. Zopakujete si to v Plzni?

Tak o tom neuvažuju, když mám být upřímný. Vždycky jdu do sezóny s tím, že chci být přínosem pro svůj tým. Hrát svoji hru a nemyslet prvoplánově na kanadské body. Chci hrát nejlépe, co budu schopný, a věřím sám v sebe. Body přijdou, ale záleží víc na bodech pro tým než do mých osobních statistik. Výhry je to, co se počítá.

Jak byste se představil našim fanouškům před tím, než vás na vlastní oči uvidí?

Jsem z malého města v Dánsku. Rád trávím čas se svou rodinou a přáteli. Hraju trošku na kytaru, není to nic velkého, ale snažím se. Jsem kreativní člověk a mám rád výzvy. Takový jsem pak i na ledě. Kreativní hráč, který tvoří hru a rád pomáhám svým spoluhráčům k lepším výkonům. Poslední roky jsem i takový play maker a patří to k mé roli v mančaftu. Jsem ofenzivní a pracovitý hráč, který svému týmu chce pokaždé pomoct co největším dílem k výhře.