Turnaj dorostu

Plzeň, Jihlava nebo Liberec? Mezinárodní turnaj čeká zítra velké drama o zlato!

V sobotu v ranních hodinách pokračoval druhý den mezinárodního turnaje kategorie U17. Do akce šla opět jako první domácí Škodovka, která se střetla s Litvínovem. Pojďme se nyní podívat na všechny sobotní výsledky.

HC Škoda Plzeň - HC Litvínov 4:1
Druhý hrací den odšpuntoval zápas dvou týmů, které mezi sebou narazí i v Extralize dorostu. Indiáni šli zásluhou Klatovského do vedení, avšak v minutě následující dal pověst svého jména Jan Kladivo a ostrou ranou srovnal. Jenomže vyrovnaný stav neměl dlouhého trvání. Modrobílí během krátké doby vstřelili rovnou tři branky. Nejprve rovněž od modré čáry skóroval Tomáš Holubec, poté podruhé v utkání Antonín Klatovský a vzápětí našel mezeru mezi betony Matyáš Beran. Všech pět branek v zápase padlo v první třetině, navíc jen v rozmezí čtyř minut.

Branky a nahrávky: 8. Klatovský (Makovec, Matějka), 10. Holubec (Fábera), 11. Klatovský (Tolar), 12. Beran (Martinů, Hofrajtr) – 9. Kladivo (Raichl).


HC Lidingö - Bílí Tygři Liberec 1:4
Seveřané měli utkání výborně rozehrané, po brance Jirky Pospisila šlo Lidingö do vedení, avšak poté díky svoji vlastní nedisciplinovanosti o něj přišli. Philip Jacobsen se prezentoval nevybíravým zákrokem kolenem, za což od hlavního rozhodčího inkasoval trest na pět minut, plus do konce utkání. Tygři zásluhou Krále nabídnutou přesilovou hru využili a ve druhé části utkání zcela překlopili na svou stranu. Závěr utkání už si Liberec zkušeně pohlídal a Vikingy porazil 4:1.

Branky a nahrávky: 8. Pospisil (Persson) - 18. Král (Průšek), 23. Macháček (Kučera), 29. Jarabko, 32. Kučera.


HC Dukla Jihlava - HC Litvínov 5:1
Pokud chtěla Dukla nadále pomýšlet na prvenství v turnaji, musela utkání s Litvínovem bezpodmínečně zvládnou. To se ji nakonec povedlo, avšak cesta k tomu byla velmi trnitá. Hned ve třetí minutě totiž prohrávala a na vyrovnání se pořádně nadřela. To se nakonec povedlo až v polovině zápasu zásluhou Váňi. Zřejmě zlomový moment přišel krátce před druhým odchodem do šaten, Jihlavě se totiž podařilo otočit skóre. Vedení už ve třetí části nepustila, navíc v samotném závěru tři body z utkání ještě pojistila třemi brankami.

Branky a nahrávky: 29. Váňa (Chvátal), 39. Vojáček, 58. Fink (Nosek), 58. Fiala, 60. Vojáček (Ošmera) - 3. Tůma.


Bílí Tygři Liberec - Kölner Haie 2:0
Od půl druhé šel do akce znovu severočeský Liberec. Po švédském celku tentokrát změřil síly s německým. Úvodní dvacetiminutovka branku nenabídla, v té prostřední se to však již změnilo. Liberec během 58 vteřin udeřil hned dvakrát. Nejprve se prosadil Marek Šťastka a v minutě následují vykouzlil parádní švih zápěstím David Grooskopf. Tygři zvítězili 2:0, Štěpán Bogač se stal prvním brankářem, který vychytal na turnaji čisté konto.

Branky a nahrávky: 35. Šťastka (Prokůpek), 36. Grosskopf (Kučera).


HC Škoda Plzeň - HC Lidingö 4:1
Zápas mezi Plzní a Vikingy se hrál netradičně jen na 3x15 minut, protože švédský celek čekal od osmi ještě jedno utkání. Škodovka začala aktivně, jen svůj tlak nedokázala proměnit ve vedoucí trefu. To Seveřané se dočkali z první větší šance. Jirka Pospíšil si našel kotouč na ose hřiště a z mezikruží se trefil přesně k levé tyči. Vedení Vikingů ale nemělo dlouhé trvání. Úblovo nahození z rohu šikovně tečoval před brankářem Adam Trachta. Druhá perioda už byla následně v režii modrobílých. Ti vstřelili rovnou tři branky a nakonec dokráčeli k pohodlnému vítězství 4:1, které znamená, že Škoda stále živí naději na obhajobu prvenství z loňského roku.

Branky a nahrávky: 12. Trachta (Úbl), 19. Hofrajtr (Pavlák, Beran), 25. Matějka (Makovec), 29. Trachta – 9. Pospisil (Folkesson).


HC Dukla Jihlava - HC Lidingö 10:3
Poslední utkání soboty nabídlo naprosto vše. V zápase bylo k vidění spoustu soubojů, krásné akce, dva hattricky a hned třináct branek. Dukla od první minuty naprosto přehrávala unavené Lidingö, po dvou třetinách kostka nad ledem ukazovala stav 7:0. Ve třetí třetině se ale také děli zajímavé věci. Za Jihlavu završil svůj hattrick Habermann, stejný kousek se povedl i Jirkovi Pospísilovi, který vstřelil všechny branky svého celku. Zvlášť jeho druhá trefa byla naprosto výstavní, když s kotoučem projel celé kluziště. Pospisil se trefil na turnaji v každém zápase, dohromady zaznamenal hned osm přesných tref.

Branky a nahrávky: 8. Macek (Sapík), 11. Fink, 15. Habermann (Nosek, Fink), 20. Habermann (Nosek), 31. Chlubna (Vildomec), 34. Macek (Váňa), 39. Fink (Vildomec), 55. Pražák (Nosek), 56. Löffler, 58. Habermann (Fink) - 49. Pospisil (Hromádka), 52. Pospisil, 58. Pospisil (Wristel).


Aktuální pořadí:

Tým Skóre Body
Jihlava 24:9 10
Liberec 15:9 9
Plzeň 13:7
8
Kölner Haie 6:9 3
Litvínov 6:1 3
Lidingö 13:24 3