Jan Schleiss

Dnešní kapitán Schleiss po další porážce: Musíme se ve všem zlepšit

Plzeňská Škodovka po vysoké prohře s Litvínovem přidala další nezdar s Karlovými Vary. V poslední třetině indiáni alespoň čtyřmi góly snížili, přesto panovala v kabině nespokojenost. Z pozice kapitána tým dnes vedl Jan Schleiss a nebránil se emocím.

Na led vyjel poprvé s kapitánským céčkem, ale prohře přesto nezabránil. Jednou brankou se alespoň podílel na zmírnění výsledku na 4:7. Jan Schleiss byl ale i přes povedenou třetí třetinu velmi kritický. „Zhodnotil bych to jednoduše. Dvě periody byly z naší strany naprosto šílené. Neplnili jsme si povinnosti, soupeř nás jednoznačně přehrával a napadalo jim tam několik gólů. Jediným pozitivem je zlepšený výkon v posledním dějství, kdy jsme se oklepali a hra měla z naší strany nějakou úroveň. Zabránili jsme ponížení, protože to mohlo být klidně 0:10. Je to pro nás druhá facka za týden a půl a máme rozhodně na čem pracovat. Nic jiného než tvrdá práce nás na vítěznou vlnu nedostane," hodnotí utkání plzeňský odchovanec.

Pro Škodovku se jedná o jeden z nejhorších vstupů do přípravy vůbec. Vždyť už ve dvou zápasech po sobě inkasovala sedm gólů, jednou dokonce vůbec neskórovala. „Jediné pozitivum vidím v tom, že je lepší dostat takovou lekci teď než v sezóně. Do začátku extraligy je času ještě dost a musíme se ve všem zlepšit. To nás ale v ničem neomlouvá, takové výsledky jsou pro nás neakceptovatelné," přiznává autor dvaadvaceti branek z loňské sezóny.

Po druhé třetině svítilo na kostce skóre 0:7 a indiánům se nešlo do šaten vůbec lehce. „Něco jsme si k tomu všichni řekli, ale žádná slovní bouřka nepřišla. Je začátek přípravy, a tak je zatím zbytečné příliš zvyšovat hlas," vysvětluje sedmadvacetiletý útočník. Tým vedl Schleiss jako kapitán vůbec poprvé a výsledek nesl těžce. „Samozřejmě to je pro mě těžší. Člověk si to víc bere, když má tým vést k výhře a výsledek je takový. Musíme držet pospolu a mít pozitivní myšlení," nabádá Schleiss.

Kádr Západočechů doznal před sezónou nemalé množství změn, i to je možný důvod k momentální herní krizi. „Nehledal bych výmluvy, jsme profesionálové, a tak musíme šlapat jako tým za jakýchkoliv podmínek. Obměna mužstva může mít vliv, ale rozhodně to není důvod naší špatné hry. Posílení přišlo převážně v podobě silových hráčů, kteří by měli tvrdit muziku. Nemůžeme se spoléhat jen na dva tři kluky, kteří budou hrát tvrdě. Takto musí pracovat celý tým a právě od tvrdé práce a dřiny se musíme odrazit. Nicméně jsem rád, že máme v týmu více buldoků," uzavírá sám silový forvard.