Preview přátelsky s MBL

Generálka na extraligu! Do Plzně míří Mladá Boleslav

Přípravné období je za námi, modrobílí mají před soutěží před sebou poslední souboj - přijíždějí Bruslaři!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
8. září 2022
přátelsky

Letošní vzájemné duely mezi oběma celky započali lépe indiáni, kteří na ledě svého soupeře zvítězili 3:2. Navázali tak úspěšně na neuvěřitelně vyrovnaný loňský ročník. Hned jedenáct duelů totiž spolu vloni odehrála Plzeň a Mladá Boleslav s málo vídanou vyrovnanou bilancí. Vše začalo již v přípravě, kdy se každý ze soupeřů radoval jednou. V základní části Tipsport extraligy dvakrát a rozhodlo až play off, kdy byli v rozhodujícím duelu série o gól šťastnější Středočeši. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Bruslaři vloni dokráčeli do semifinále a ambice klubu zůstávají podobné. V přípravě je bilance zatím vyrovnaná tři ku třem. Nejprve Středočeši padli se Slavií 2:3, aby poté skolili Liberec 3:1 a v prvním venkovním utkání nové sezóny fotbalově dobyli Pardubice 1:0. Následně přišla porážka 2:3 s Plzní, nepovedené nájezdy v Litvínově a naopak úspěšné s Dynamem. Duel se Škodou je nyní pro oba soupeře generálkou na extraligu.

Tým doznal přes léto velkých změn, tou hlavní je nový trenérský štáb. Pavel Patera totiž zamířil do pražské Sparty a Radim Rulík zase do Pardubic. Mužstvo tak převzali Ladislav Čihák a Petr Haken.

Do zámoří pak odešli Miloš Kelemen, Adam Raška a David Moravec, do Brna Jan Dufek a Adam Zbořil, do Zlína Tomáš Pospíšil, jmenovec Knotek do Slavie, do Liberce Oscar Flynn, do Karlových Varů David Bernad, do Mountfieldu Jan Růžička a kariéru ukončili Martin Ševc, Mitchell Fillman a Marek Schwarz. V týmu nepokračují ani Dominik Vacík, Jan Grim, Valentin Claireaux či Andrej Košarišťan.

Naopak novými tvářemi jsou sparťané Radek Jeřábek a Tomáš Šmerha, českobudějovický David Štich, karlovarský Filip Novotný, litvínovský Matěj Stříteský či Pontus Åberg s Róbertem Lantošim ze Švédska.


Z plzeňské kabiny
„Neustále upravujeme herní systém, trošku se to vždy mění daným soupeřem. S Boleslaví jsme se již potkali, víme, co hrají, budeme se snažit něco nového vymyslet. Nicméně stále se jedná o přípravný zápas, sestava ještě nebude úplně plná,“ říká trenér Škody Miloš Říha a doplňuje: „Nyní nejvíce pracujeme na přechodu do útoku, špatně nakládáme se situacemi, kdy máme kotouč ve své moci.“


Rozpis přípravných duelů indiánů

11.8.2022 HC Škoda Plzeň - Draci Pars Šumperk 4:0

16.8.2022 HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 7:0

18.8.2022 HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov - zrušeno

23.8.2022 HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:7

25.8.2022 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 2:3

29.8.2022 HC Škoda Plzeň - HC Motor ČB 4:1

3.9.2022 Düsseldorfer EG - HC Škoda Plzeň 4:2

4.9.2022 HC Ambri -Piotta - HC Škoda Plzeň 2:3sn

8.9.2022 HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav od 17:30


Výsledek vzájemného duelu
BK Mladá Boleslav 2
HC Škoda Plzeň 3
(0:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Šmerha (Jánošík, Bičevskis), 50. Pláněk (Lantoši) – 10. Budík, 23. Zámorský (Blomstrand), 29. Piskáček (Zámorský).
BK Mladá Boleslav: Krošelj (Novotný) – Pýcha, Pláněk, Lintuniemi, Stříteský, Jánošík, Hanousek, Štich – Åberg, Fořt, Lantoši – Kousal, Najman, Šťastný – Kantner, Kotala, Stránský – Šmerha, Bičevskis, Závora.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Piskáček, Zámorský, Houdek, Kaňák, Budík, Baránek, Kremláček, Vitaloš – Rekonen, Mertl, Meyer – Suchý, Kodýtek, Schleiss – Blomstrand, Bitten, Lang – Dvořák, Hrabík, Sedlák.



Výsledky posledních zápasů
HC Ambri-Piotta 2
HC Škoda Plzeň 3sn
(1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Bitten (Zámorský), 55. Hrabík (Schleiss), rozh. náj. Mertl – 19. Virtanen (Kneubuehler), 22. Špaček (Virtanen, Chlapík).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Piskáček, Zámorský, Houdek, Kaňák, Budík, Vitaloš, Kremláček, Kvasnička – Mertl, Meyer, Rekonen, Suchý, Kodýtek, Schleiss, Blomstrand, Hrabík, Sedlák, Bitten, Adamec, Malát.


BK Mladá Boleslav 2
HC Dynamo Pardubice 1sn
(1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Šťastný (Lantoši), rozh. náj. Aberg – 13. Zohorna (Radil, Hyka).
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Pláňěk, Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Kantner, Lantoši, Šťastný – Aberg, Najman, Kousal P. – Kotala, Fořt, Stránský – Šmerha, Bičevskis, Eberle.