Ohlasy CEB přátelsky

Doufám, že budou naše dobré výkony pokračovat, hlásí Miroslav Svoboda

Plzeňská Škodovka letos podruhé uspěla na domácím ledě. Díky dobrému týmovému výkonu porazila České Budějovice 4:1. A to i díky výborně chytajícímu Miroslavu Svobodovi, který na své konto zapsal první letošní vítězství.

Důležitým stavebním kamenem dnešního vítězství nad Českými Budějovicemi byl muž v masce Miroslav Svoboda. Jeho druhý zápas letošní sezóny už dopadl lépe než předchozí s Karlovými Vary, Plzeňským vychytal výhru nad sokem z jihu Čech a navíc s pouhou jednou inkasovanou brankou. „Jsem rád, že jsem se dnes dostal do pohody a přispěl svým výkonem týmu k vítězství nad těžkým soupeřem. Minule s Karlovými Vary mi to nesedlo a je vždy špatné, když dopadne váš první zápas sezóny takto. Dnes už jsem se cítil ve své kůži a doufám, že to tak bude nadále pokračovat. To samé platí i o týmovém výkonu," hodnotí utkání plzeňský gólman.

Ve třetí periodě Jihočeši tlačili a chtěli s utkáním ještě něco udělat. Svoboda však všechny jejich šance zneškodnil a nedopustil snížení. „Těžkých momentů pár přišlo, několikrát mě puk i díky štěstí trefil do výstroje. Díky tomu si člověk víc a víc věří a jeho výkon stoupá. Pro mě je vždy začátek sezóny hrozně těžký a jsem rád, že to dnes takhle dopadlo," těší Svobodu.

Po dvou nezdarech se sedmi inkasovanými góly přišla výrazná vzpruha. Indiáni po Mladé Boleslavi zdolali i Motor a na týmu je vidět herní zlepšení. „Není vůbec jednoduché okamžitě porážet soupeře po pohybech v kádru, které letos proběhly. Vyměnila se nám část mužstva, přišlo deset nových kluků. Všichni si musí postupně zvyknout na systém a další věci, což nějakou chvíli trvá. Vše se uvidí šestnáctého září, kdy začíná liga. Času tedy už moc není a zbývá doladit poslední herní detaily. Po prvním ostrém zápase se ukáže, jak na tom jsme a jak jsme se připravili. Nicméně na systému a herních věcech pracujeme už dlouho a věřím, že to bude dobré," hlásí.

Tipsport extraliga letos zažije jeden z nejsilnějších ročníků za dlouhou dobu. Přispěl k tomu i návrat krajánků ze zahraničí či příchod cizinců za novými zkušenostmi. „K novému ročníku máme velký respekt, extraliga bude velmi obtížná a kvalitní. Pracujeme na tom, abychom v ní byli konkurenceschopní a především úspěšní," říká sedmadvacetiletý brankář.

Škodovku zanedlouho čeká turnaj v Itálii, na který se vydá letos vůbec poprvé. „Pro nás všechny to bude výrazné zpestření přípravy, poznáme zase něco jiného a odpočineme si od domova. Jen je škoda, že nebude moc času na prohlídku okolí, ale hlavní jsou dva zápasy, které nás čekají," uzavírá Miroslav Svoboda.

Foto: Marek Švamberg