Preview 1. kolo

Konečně! Extraliga startuje, Plzeň vítá Olomouc

Je to tady! Extraligová brána se otevírá a Škoda do soutěže vstoupí před svými fanoušky. A pozor! Doprovodný program začíná mnohem dříve a zároveň mnohem déle končí!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OLOMOUC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
16. září 2022
1. kolo Tipsport extraligy

Vloni Plzeň s Olomoucí odehrála čtyři duely a začala porážkou, na ledě svého soka nestačila 1:4. Ovšem zbylé duely již patřily modrobílým, ti zvítězili postupně 6:1, 5:2 a 2:1. Jak oba soupeři vstoupí do nové sezóny?


Z tábora soupeře
Hanáci se předloni do play off prokousali z posledního možného místa, vloni se posunuli na příčku devátou. Avšak jejich cesta play off skončila již v prvním kole, když v předkole byly nad síly Vítkovice v pětizápasové bitvě, přestože v poměru 2:1 třímali mečbol v ruce právě kohouti.

Mužstvo v létě přišlo o svou ikonu, do Bostonu se vrátil David Krejčí. Navíc trenér Zdeněk Moták odešel do Třince. Tým tak nově povede Jan Tomajko s Borisem Žabkou. Petr Kolouch zase zamířil do Rakouska, Vilém Burian do Prostějova, Peter Lichanec do Vsetína, Vojtěch Tomeček do Českých Budějovic a do Jihlavy Mácha s Handlem.

Naopak na pomoc přišli jihlavští Lukáš Mareš s Adamem Rutarem a Matoušem Menšíkem, Jakub Orsava z Mountfieldu, Lukáš Anděl z Pardubic a indián Pavel Musil.

V přípravě mužstvo odehrálo sedm utkání. Na úvod se představilo tam, kde loňskou sezónu naposledy - v Ostravě. A opět padlo, nyní 3:4 v samostatných nájezdech. Následovala ale dvě vítězství - 4:3 v mistrovském Třinci a 3:1 v Brně. Jenže poté přišel nezdar 0:2 v odvetě s Vítkovicemi, 1:2 v prodloužení s Trenčínem a 0:2 v další odvetě s Kometou. Generálku obstaral domácí souboj opět s Duklou při výsledku 4:1.




Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
BK Mladá Boleslav 2pp
(0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 38. Malát (Suchý, Dvořák) – 60. Šťastný, 63. Äberg.
HC Škoda Plzeň: Svoboda (30. Pavlát) – Piskáček, Zámorský, Kaňák, Vitaloš, Budík, Baránek, Kvasnička, Houdek – Rekonen, Suchý, Meyer, Lang, Kodýtek, Schleiss, Blomstrand, Hrabík, Sedlák, Malát, Bitten, Dvořák.


HC Olomouc 4
HK Dukla Trenčín 1
(1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Bambula (Orsava, Ondrušek), 30. Rašner (Dujsík), 50. Navrátil (Strapáč), 57. Olesz 1. Petráš (Čacho).
HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Černý, Ondrušek, Dujsík, Mareš, Švrček, Řezníček, Škůrek, Rašner – Orsava, Menšík, Kunc - Navrátil, Nahodil, Klimek - Bambula, Knotek, Anděl - Kucsera, Strapáč, Olesz.