sPOLUPRÁCE SE ZŠ BENEŠOVA

HC Škoda Plzeň pokračuje ve spolupráci se ZŠ Benešova

V minulém týdnu děti zahájily další školní rok a současně s tím klub odstartoval další rok spolupráce s Benešovou základní školou v Plzni.

Spojení vzdělání a sportu je v poslední době poměrně diskutovaným tématem. Stává se, že rodiče kvůli dojíždění na tréninky stráví s dětmi pryč celé odpoledne a nezbývá jim čas na přípravu do školy, domácí úkoly apod. „Na druhou stranu v posledních letech Benešovu ZŠ navštěvuje více a více našich hráčů, což nás velmi těší. Můžeme tak lépe podpořit vzdělání a hokejový vývoj našich hráčů a v některých ohledech vypomoci také rodičům těchto dětí. Jsme rádi, že se ujal předmět Sportovní příprava – lední hokej, který od školního roku 2022/2023 mají žáci již od 4. třídy,“ popisuje Štěpán Hanzlík, který předmět vede.

Pro žáky 4. a 5. třídy jsou určené dvě vyučovací hodiny týdně, které zahrnují jednu tréninkovou jednotku v dopoledních hodinách. Pro 6. až 9. třídu to jsou již tři vyučovací hodiny týdně, kdy dopolední trénink na ledě je doplněn i tréninkem “na suchu”. Tento předmět nabízí tedy možnost tréninků navíc, ovšem nijak nezasahuje do odpoledního týmového programu. Vše se současně konzultuje s trenéry daných tříd, kteří se navíc tréninků příležitostně účastní.

Další obrovskou výhodou je blízkost této školy. Dětem trvá po vyučování přesun na zimní stadion pouhé dvě minuty a nemusí tak s rodiči trávit čas na cestách. V případě, že na vyučování navazuje odpolední trénink, tak se u malých dětí o přesuny na tréninky starají kluboví trenéři a rodičům tak odpadá starost s vyzvedáváním ze školy. Pro prvňáčky je navíc novinkou poskytnutí potřebné výstroje zdarma.

Školu navštěvuje celkem 72 hráčů HC Škoda Plzeň, z toho 30 na 1. stupni a 42 na druhém stupni. Pokud by vás zajímaly bližší informace o tom, jak celá spolupráce se školou probíhá, obraťte se s otázkami na e-mail s.hanzlik@hcplzen1929.cz