Preview 2. kolo

První letošní výjezd! Plzeň míří do Vítkovic

Po domácí extraligové premiéře s Olomoucí se Škoda vydává mimo své mantinely, míří napříč republikou až do Ostravy.


HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

OSTRAVAR ARÉNA, Ostrava
18. září 2022
2. kolo Tipsport extraligy

Oba celky spolu vloni sehrály čtyři duely a lépe si vedli indiáni. Ti před svými fanoušky zvítězili 3:1 a 3:2 v prodloužení, na ledě Ridery se radovali 3:2 a padli 2:4.


Z tábora soupeře
Vítkovice loňskou základní část zakončily na osmém místě, stejně jako rok před tím. V předkole play off přetlačily na pět zápasů Olomouc, v dalším kole ale již byl nad síly v poměru 0:4 Třinec.

Letos ovšem chce Ridera výše, jak řekl sportovní ředitel Roman Šimíček: „Je to přání, ale je to i závazek. Víme, že si tím možná vytváříme sami na sebe velký tlak, ale bez toho to nejde. Naše přání jsou taková, chceme se posunout o krok dále. A já věřím, že se nám to povede.“

Na pomoc mužstvu přes léto přišli Lukáš Klimeš z Přerova, Daniel Krenželok z Frýdku-Místku, Roman Půček ze Vsetína, Willie Raskob z Nitry, Peter Krieger ze Zvolenu, Juraj Mikuš z Pardubic, Peter Mueller z Brna či Mário Grman z Hämeenlinny. Naopak Guntis Galvinš a Roman Polák ukončili kariéru, Alexej Solovjov zamířil do Novosibirsku, Vlastimil Dostálek do Frýdku-Místku, Jakub Illéš do Zlína, Karel Plášil do Tábora, Daniel Dolejš do Poruby, Jan Hruška do Znojma a Ruslan Pedan do Chabarovsku.

V létě mužstvo sehrálo deset utkání a sedmkrát zvítězilo. 2:1 v prodloužení s Třincem, 4:3 v nájezdech s Olomoucí, 10:2 s Chamonix, 7:1 s Brnem, 2:0 na ledě Hanáků, 7:2 s Trenčínem a 3:1 na Kometě. Naopak porážka přišla 1:3 s Servette Geneve, 2:5 s Lausanne a 1:4 s Grenoble.

Do extraligy Vítkovice vstoupily vítězně, v poměru 3:2 opanovali střetnutí v Litvínově. Dvěma brankami se hned uvedl ostrostřelec Peter Mueller.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
HC Olomouc 2
(1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Sedlák – 26. Navrátil (Škůrek, Olesz), 54. Káňa (Orsava, Dujsík).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Piskáček (A), Zámorský, Kaňák, Vitaloš, Budík, Baránek, Houdek – Rekonen, Mertl (A), Meyer – Suchý, Kodýtek, Schleiss (C) – Blomstrand, Hrabík, Sedlák – Dvořák, Bitten, Lang.


HC Verva Litvínov 2
HC Vítkovice Ridera 3
(0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 29. Kudrna (Zdráhal), 56. Š. Stránský (Jaks, Estephan) – 11. Mueller (Krieger, Mikuš), 44. Mueller (Krieger), 49. Bukarts (Krieger, Mikuš).
HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Gewiese, J. Stehlík, Koch, Raskob, L. Kovář – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – L. Krenželok (C), Marosz, Lakatoš (A) – Fridrich, Lindberg, Bernovský – Dej, Chlán, Lednický.