Preview 3. kolo

Páteční večer opět ve znamení hokeje! Přijíždí pardubické Dynamo

Indiáni mají před sebou druhý hrací týden Tipsport extraligy a startují opět před svými fanoušky, hostí Pardubice.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC DYNAMO PARDUBICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
23. září 2022
3. kolo Tipsport extraligy

Škodě se před svými fanoušky na Dynamo daří. Poslední tříbodová výhra Pardubic na západě Čech se datuje až do sedmého prosince roku 2012! V následujících osmnácti duelech indiáni vždy bodovali, zapsali třináct výher a dvakrát nastříleli dvojciferný počet branek. Jak si oba soupeři povedou nyní?

Z tábora soupeře
Dynamo předloni po letech strádání vystrčilo růžky a zakončilo základní část sedmé. Vloni se již netajilo nejvyššími ambicemi, avšak postupovou čtyřku vůči Českým Budějovicím nevybojovalo. Muselo tak do předkola, které bez ztráty kytičky s Energií zvládlo. Jenže tím radost skončila, v dalším kole přišla jediná výhra právě v souboji s Motorem.

Tím začalo velké budování týmu na novou sezónu. Hlavní kouč Richard Král se přesunul na pozici asistenta, mužstvo nově vede Radim Rulík, odešel tak Petr Sýkora. Řada hráčů poté zamířila do B týmu, které nově hraje první ligu. Do Polska zase zamířil Tomáš Jelínek, do Francie Ondřej Roman, do Anglie Matt Petgrave, do Ruska Anthony Camara, do Colorada Lukáš Sedlák, do Dallasu Matěj Blümel, do Vítkovic Juraj Mikuš, do Olomouce Lukáš Anděl a kariéru ukončil Jakub Nakládal. U týmu nepokračují ani Marek Hecl, Dennis Robertson, Jurij Sergijenko, Igor Švyrjov či Oliver Štěpánek.

Nastalo tak velké posilování, z KHL dorazili Roman Will, Lukáš Radil a Tomáš Hyka, ze Švédska Tomáš Zohorna, z Třince David Musil, ze Sparty Tomáš Dvořák a z týmu indiánů Peter Čerešňák.

A nově seskládané mužstvo si zatím vede skvěle. Již v přípravě Dynamo sehrálo sedm utkání a nebodovalo pouze jednou, když 0:1 nestačilo Bruslařům. Na jejich ledě v odvetě padlo 1:2 v samostatných nájezdech, jinak již zapisovalo pouze vítězství - 2:0 s Augsburgerem, 4:1 s Berlínem, 4:3 v nájezdech a 1:0 s Libercem a 7:0 s B týmem. Povedl se i vstup do Tipsport extraligy, dva body Východočeši uloupili po přestřelce 5:4 na Kladně a následně i po výhře v prodloužení 4:3 s Třincem.




Výsledky posledních zápasů
HC Vítkovice Ridera 4
HC Škoda Plzeň 2
(1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Mueller (Krieger, Marosz), 31. Koch (Chlán, Lednický), 39. Lindberg, 41. Mueller (Krieger) – 32. Kodýtek (Rekonen, Kaňák), 46. Kaňák (Suchý, Hrabík).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Piskáček (A), Zámorský, Kaňák, Houdek, Budík, Baránek, Kvasnička – Meyer, Mertl (A), Schleiss (C) – Hrabík, Suchý, Rekonen – Blomstrand, Kodýtek, Sedlák – Lang, Bitten, Dvořák.


HC Dynamo Pardubice 4
HC Oceláři Třinec 3pp
(2:2, 0:1, 1:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 6. A. Musil (Říčka, Košťálek), 18. Čerešňák (Radil, Zohorna), 47. A. Musil (Košťálek), 62. T. Dvořák (Paulovič) – 5. Daňo, 13. Marcinko (Nestrašil, M. Růžička), 40. Hrehorčák (Chmielewski).
HC Dynamo Pardubice: Will – Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Radil, Zohorna, Hyka – Říčka, Kousal, Musil – Paulovič, Poulíček, Rohlík – Koffer, Rákos, Urban.