Preview 4. kolo

Na Spartu! Plzeň poprvé míří do našeho hlavního města

Modrobílí se při nedělním odpoledni vydají na led pražské Sparty, zároveň se indiáni poprvé v nové sezóně představí za asistence televizních kamer.


HC SPARTA PRAHA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

O2 arena, Praha
24. září 2022
4. kolo Tipsport extraligy

V minulé sezóně byly vzájemné duely vyrovnané, o chloupek ale byli přeci jenom úspěšnější indiáni. Ti vybojovali bodů sedm, Pražané pět. Vždy se z výhry radovali domácí, avšak jednou se modrobílým podařilo v našem hlavním městě uloupit bod. Všechny čtyři duely fanoušky bavily, padlo třiatřicet branek, což je více jak osm na utkání!


Z tábora soupeře
Pražané vloni po základní části skončili třetí, o tři body je předehnal Třinec a o sedm Mountfield. Ve čtvrtfinále v poměru 4:1 Sparta vyřadila Liberec, v semifnále stejným poměrem České Budějovice, avšak titul po celkovém skóre 4:2 získal Třinec.

Přes léto se opět v týmu udála celá řada změn, vše začalo odvoláním trenérů Jandač - Hořava. Mužstvo nově převzal Pavel Patera, k ruce si přizval Patrika Martince. Gólmana Matěje Machovského, který zamířil do Finska, nahradil Jakub Kovář a ze zámoří se navíc vrátil Josef Kořenář. Jakub Krejčík do Sparty přišel z KHL, Michael Krutil ze Švédska, Ostap Safin z AHL, Dominik Simon z NHL a Gustaf Thorell z Plzně.

Naopak do Finska odešli Maxim Matuškin a Tomáš Pavelka, do Mladé Boleslavi Radek Jeřábek s Tomášem Šmerhou, do Pardubic Tomáš Dvořák, do Českých Budějovic Jakub Strnad se Zdeněkem Doležalem, do Astany Július Hudáček, do Liberce Jakub Neužil a do zámoří Nino Tomov s Tomášem Tomkem.

V letním období Sparta skolila 3:2 Slavii a 4:2 Kladno, v Lize mistrů ale pražský led dobyl Aalborg i Lulea. Ta zvítězila i doma v odvetě, naopak dánský mistr padl. Nicméně postup je stále reálný, rozhodne říjnový dvojduel s finským Jukuritem. Ten rovněž dvakrát s Luleou padl, avšak s Aalborgem uspěl v obou případech a má tak proti českému celku náskok.

Vstup do Tipsport extraligy mužstvu nevyšel, 2:4 padlo v Mladé Boleslavi. V dalším kole 3:0 Sparta uspěla s Litvínovem, naposledy v Olomouci ovšem zapsala další nezdar - 0:4.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
HC Dynamo Pardubice 4
(0:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 53. Hrabík (Rekonen, Kaňák) – 9. Zohorna (Hyka, Radil), 26. Vála (Říčka, R. Kousal), 31. Zohorna (Vála, Hrádek), 59. Zohorna
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Kaňák, Houdek, Baránek, Piskáček (A), Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl, Meyer – Hrabík, Suchý, Lang – A. Dvořák, Bitten, Sedlák.


HC Olomouc 4
HC Sparta Praha 0
(2:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Nahodil, 13. J. Káňa (Orsava, Švrček), 34. Strapáč (Rašner, Navrátil), 34. Orsava (Bambula, J. Káňa).
HC Sparta Praha: Kovář (Kořenář) – Krejčík (A), Graňák, Jurčina, Polášek (A), Jandus, Němeček, Mikliš – Řepík (C), Horák, Forman – Kaše, Konečný, D. Simon – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Přibyl, Vitouch, Dvořáček.