Preview 6. kolo

Plzeň se netradičně ve čtvrtek za asistence televizních kamer porve s Tygry!

Souboj modrobílých celků bude hostit Liberec, v rámci šestého kola totiž Škoda míří směr severní Čechy.


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Home Credit Arena, Liberec
29. září 2022
6. kolo Tipsport extraligy

Za poslední více jak čtyři roky odehráli indiáni na ledě Liberce devět zápasů a pouze v jediném případě uspěli - v závěru roku 2020 6:3. Vloni padli 2:4 a netradičně 0:1. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Tygři vloni zakončili základní část na sedmém místě hned za Plzní, na kterou po šestapadesáti odehraných duelech ztratili pouhé dva body. Ve předkole play off dokázali na pět zápasů vyřadit brněnskou Kometu, avšak ve čtvrtfinále již byla v poměru 4:1 úspěšnější pražská Sparta.

Po sezóně ukončil kariéru Ladislav Šmíd, Jakub Klepiš zamířil do Kladna, Adam klapka do zámoří a Jaroslav Pavelka do Prostějova. Naopak domů se vrací po úspěšné roční štaci v Plzni Michal Bulíř, z Mladé Boleslavi přišel Oscar Flynn, Uvis Jānis Balinskis z Litvínova, Jakub Neužil ze Sparty a Michael Frolík z Lausanne.

Nově seskládaný tým odehrál v přípravě osm utkání a převyšovaly porážky. Tygři skolili Energii, Kladno a Litvínov na jeho ledě. Naopak nezdary přišly s Karlovými Vary, v Mladé Boleslavi, v dvojduelu s Pardubicemi a s Vervou. Vstup do extraligy ale Severočechům vyšel, za dva body loupili na ledě Mountfieldu i doma s Kladnem a posléze v Litvínově. Ve čtvrtém kole přišla čtvrtá remíza, avšak bonusový bod bral soupeř - hostující Kometa. Stejně tak v pátém na ledě Bruslařů. Výsledkem je tedy málo vídaná bilance pěti zápasů a pěti remíz.

Tygři mají ve svých řadách již čtyři vícebodové hráče. Nejlepším sběračem je explzeňský Michal Bulíř (1+4), pronásledován je Tomášem Filippim (1+3), Michaelem Frolíkem (2+1), Uvis Janisem Balinskisem (1+2) a Adamem Najmanem (1+1). Mezi třemi tyčemi jasně dominuje Petr Kváča s úspěšností zákroků přes třiadevadesát procent.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 6
HC Energie Karlovy Vary 3
(2:2, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Kodýtek (Budík, Schleiss), 16. Kodýtek (Zámorský), 40. Hrabík (Rekonen, Kaňák), 50. Blomstrand (Hrabík), 59. Rekonen (Hrabík), 60. Baránek (Hrabík, Blomstrand) – 5. Bernad (Vondráček), 13. Rachůnek (Gríger, Černoch), 25. Vondráček (Bernad, Lukeš).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Kaňák, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Hrabík, Meyer – Suchý, Mertl (A), Adamec – Lang, Malát, Sedlák.


BK Mladá Boleslav 2
Bílí Tygři Liberec 1pp
(0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 41. Fořt (Lintuniemi, Lantoši), 61. Šťastný (Lintuniemi, Åberg) – 27. A. Najman (Faško-Rudáš).
Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Balinskis, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, J. Dvořák, Rosandić – Birner (A), Bulíř (C), Flynn – Vlach, Filippi, Frolík – Ordoš, A. Najman, Faško-Rudáš – Rychlovský, Jelínek (A), Šír.