Preview 7. kolo

Při nedělním odpoledni nad Plzní prolétne Kometa!

Škodováci se po dvou dnech oddechu opět postaví v duelu modrobílých celků, na svém ledě přivítají Jihomoravany.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC KOMETA BRNO

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
2. října 2022
7. kolo Tipsport extraligy

Vloni ve čtyřech vzájemných duelech mezi indiány a Brňany došlo hned třikrát na nájezdy. A ve všech třech případech se radovali Jihomoravané. V posledním případě ovšem zvítězili na svém ledě Západočeši 6:3, body si tak oba soupeři rovnoměrně rozdělili. Jak si oba celky povedou nyní?

Z tábora soupeře
Kometě loňský extraligový ročník příliš nevyšel, obsadila po základní části až desátou příčku, na šesté indiány ztratila patnáct bodů. V předkole play off byl nad síly Liberec, v sérii totiž v každém utkání zvítězili domácí.

V dubnu mužstvo nově převzal do té doby karlovarský trenér Martin Pešout, na pomoc mu přišli plzeňský Jan Dufek, třinecký Tomáš Kundrátek, Bruslař Adam Zbořil, karlovarský Jakub Flek, litvínovský Marek Hrbas, ze Švédska Dominik Furch a z Finska Radek Koblížek, Kim Strömberg a Jan Ščotka. Naopak odešli Lukášové Doudera s Klimešem, Tomáš Bartejs, Vladimír Roth, Kevin Tansey, Martin Dočekal, Radovan Pavlík, Peter Mueller, Daniel Rákos, David Ostřížek či Michal Krištof.

Nově seskládané mužstvo v přípravě zvládlo sedm utkání a v nájezdech skolilo Zlín, poté Zvolen a Olomouc na jejím ledě. Naopak porážka přišla s Třebíčí, od Hanáků a dvakrát od Vítkovic. Vstup do soutěže ovšem Brňanům vyšel, ze svého ledu vyprovodili Karlovy Vary 6:1. Jenže následovaly dva nezdary - 2:6 v Českých Budějovicích a 1:3 s Kladnem. Ty byly vykoupené cennou výhrou v nájezdech na ledě do té doby neporažených Tygrů. Následovala porážka od Třince a naposledy s Mountfieldem pohodlné domácí vítězství.

Bodově se v týmu nejvíce daří Luboši Horkému, který v šesti utkáních zaznamenal sedm branek a jednu asistenci. V zádech má Petra Holíka s pěti přihrávkami. Mezi třemi tyčemi se Marek Čiliak pohybuje na podobných číslech jako explzeňský Dominik Furch - tedy přes třiadevadesát procent.


Výsledky posledních zápasů
Bílí Tygři Liberec 2
HC Škoda Plzeň 3pp
(0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 45. Bulíř (Birner), 54. Flynn (Vlach, Najman) – 12. Zámorský (Rekonen, Kodýtek), 25. Mertl (Zámorský, Budík), 61. Zámorský (Schleiss).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Budík, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Baránek, Kvasnička, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Meyer, Mertl (A), Adamec – A. Dvořák, Malát, Lang.


HC Kometa Brno 4
Mountfield HK 0
(1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Gulaši (Flek, Ščotka), 26. Horký (Zaťovič, Holík), 30. Zaťovič (Ščotka, Sallinen), 54. Horký.
HC Kometa Brno: Čiliak (Furch) – Ščotka (A), Ďaloga, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Sallinen, Koblížek – Dufek, Zbořil, Kollár – Kratochvíl, Malý, Vincour.