Preview 8. kolo

Indiáni se představí ve staronovém stánku Rytířů

Již třetím modrobílým soupeřem v řadě bude po Liberci a Kometě Kladno. To po velké rekonstrukci svého stánku přivítá Škodu konečně opravdu doma.


RYTÍŘI KLADNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČEZ stadion, Kladno
7. října 2022
8. kolo Tipsport extraligy

Ve vzájemných duelech obou celků se v loňské sezóně dařilo téměř stoprocentně indiánům. Ti na svém ledě zvítězili 4:1 a 4:3, v Chomutově pak dokonce 8:1 a jedinou ztrátou bylo vítězství 4:3 v prodloužení. To byla navíc již devátá výhra v řadě Plzně. Dočká se nyní jubilejní desáté?


Z tábora soupeře
Rytíři vloni zakončili základní část čtrnáctí, na poslední (a přímo sestupující) Zlín měli pohodlný náskok osmnácti bodů. Aktuální umístění je mnohem lepší, Středočeši jsou osmí, v sedmi zápasech nasbírali deset bodů.

Před sezónou z kádru Rytířů do Plzně zamířil Marek Baránek, Nicolas Hlava zase do Litvínova, Ondřej Machala do Frýdku-Místku, Cody Donaghey do Nitry, Zachar Arzamascev do Spartaku Moskva, Vítězslav Bílek do Řisut, Jakub Suchánek do Tábora a Kyle Wood do Kunlunu. Do hry zatím nezasáhl ani Jaromír Jágr, který navíc přiznal, že na návrat ztratil chuť.

Naopak na pomoc přišli Ondřej Slováček a Adam Brodecki z Finska, Jakub Klepiš z Liberce, Adam Brízgala ze Sparty, Oskars Cibulskis ze Švédska, Kristaps Sotnieks z KHL či Albert Michnáč ze Slovenska.

Bodově ovšem tým táhnou jiní, nejlepším sběračem je Matěj Beran s bilancí pěti branek a jedné přihrávky. V zádech má Martina Procházku, který nasbíral o dvě branky méně. Mezi třemi tyčemi září oba gólmani - Landon Bow i Adam Brízgala jsou vysoko nad hranicí 93 procent úspěšnosti zákroků.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 3
HC Kometa Brno 4pp
(2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Mertl (Zámorský), 18. Rekonen (Schleiss, Zámorský), 38. Hrabík (Baránek, Suchý) – 3. Holík (Vincour, Zaťovič), 29. Vincour (Horký, Zbořil), 37. Flek (Holík, Horký), 63. Koblížek (Sallinen).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Baránek, Kvasnička, Budík, Vitaloš – Kodýtek (A), Schleiss (C), Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Meyer, Mertl (A), Adamec – Lang, Malát, Sedlák.


BK Mladá Boleslav 4
Rytíři Kladno 0
(1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Kousal (Pýcha. Stránský), 29. Fořt (Stránský, Kotala), 45. Kantner (Kousal, Stříteský), 60. Stránský (Fořt).
Rytíři Kladno: Brízgala – Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Kehar, Cibulskis – Procházka, Plekanec, Kubík – Brodecki, Klepiš, Babka – Zikmund, Filip, Beran – Bláha, Indrák, Melka.