Preview 12. kolo

Po dni volna opět na hokej! V Plzni se chystá derby Škodovek!

Po nedělní výhře nad Litvínovem čeká indiány již v úterý další domácí souboj, přivítají v repríze loňské série předkola play off Mladou Boleslav.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
18. října 2022
12. kolo Tipsport extraligy

Již v letní přípravě se oba mužstva utkala dvakrát a vždy se radovali hosté. Plzeň 3:2 a Mladá Boleslav 2:1 v prodloužení. Loňské vzájemné extraligové duely v základní části pro sebe uzmuli indiáni, opanovali tři ze čtyř. Jenže v předkole play off se karta obrátila a Bruslaři z jedenácté příčky po dlouhodobé fázi soutěže vyřadili šestou Plzeň 3:2 na zápasy. Škoda tak na tříbodové vítězství nad Bruslaři ve své LOGSPEED CZ Aréně čeká již osm utkání!

Z tábora soupeře
Jak již bylo řečeno, Středočeši svou pouť začali v předkole play off, když z jedenácté pozice dokázali vyřadit šestou Plzeň. To však z jejich strany nebylo vše, ve čtvrtfinále na pět utkání přejeli i první Mountfield. Sice na úvod série padli, následně ovšem čtyřmi duely proskočili až do semifinále. Zde byl již nad síly Třinec, který nejrychlejší možnou cestou postoupil do finále.

Tým doznal přes léto velkých změn. Do zámoří odešli Miloš Kelemen, Pavol Regenda a David Moravec, do Brna Jan Dufek a Adam Zbořil, do Zlína Tomáš Pospíšil, jmenovec Knotek do Slavie, do Liberce Oscar Flynn, do Karlových Varů David Bernad, do Mountfieldu Jan Růžička a kariéru ukončili Martin Ševc, Mitchell Fillman a Marek Schwarz. V týmu nepokračují ani Dominik Vacík, Jan Grim, Adam Raška, Valentin Claireaux a Andrej Košarišťan.

Naopak novými tvářemi jsou sparťané Radek Jeřábek a Tomáš Šmerha, českobudějovický Martin Beránek, karlovarský Filip Novotný, litvínovská dvojička David Štich a Matěj Stříteský, Pontus Åberg s Róbertem Lantošim ze Švédska a Pavol Regenda z Michalovců.

V přípravě mužstvo vyhrálo čtyři zápasy ze sedmi, v extralize zatím sedm z jedenácti. Obrana Středočechů platí prakticky za nejlepší v lize, pouze o dvě branky méně inkasovala Olomouc, ta má ovšem odehráno o utkání méně. Parádní výkony totiž podávají oba gólmani, Gašper Krošelj atakuje hranici úspěšnosti zákroků 95 procent, Filip Novotný zase 94. V útoku nejvíce bodů posbíral Pavel Kousal za tři branky a šest asistencí, v zádech má tři sedmibodové spoluhráče – Jana Stránského, Pontuse Aberga a Róberta Lantošiho.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
HC Verva Litvínov 3
(2:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Schleiss (Rekonen, Kaňák), 20. Malát (Suchý, Mertl), 40. Kodýtek (Hrabík, Rekonen), 47. A. Dvořák (Kaňák, Budík) – 11. Demel (Sukeľ, Š. Stránský), 30. Gut (Zile, Freibergs), 51. Hlava (Š. Stránský, Jaks).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Budík, Houdek, Kvasnička, Kremláček, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Hrabík, Mertl (A), Suchý – Blomstrand, Malát, Adamec – A. Dvořák, Bitten, Lang.


BK Mladá Boleslav 0
Mountfield HK 2
(0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Pajer (Kev. Klíma, Kalina), 60. Lev (Cingel).
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Pláněk, R. Jeřábek, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Kotala – Åberg, Fořt, J. Stránský – Kantner, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Bičevskis, M. Beránek.