Preview 15. kolo

Ve sváteční den Plzeň hostí Vítkovice!

Souboj modrobílých celků se uskuteční na Den vzniku samostatného československého státu v Plzni, která přivítá Vítkovice.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
28. října 2022
15. kolo Tipsport extraligy

Plzeň doma na Vítkovice umí. Naposledy Ridera odvezla ze západu Čech všechny body v polovině listopadu roku 2016. Od té doby Škoda dvanáctkrát zvítězila a pouze jednou padla v nájezdech!


Z tábora soupeře
Vítkovice loňskou základní část zakončily na osmém místě, stejně jako rok před tím. V předkole play off přetlačily na pět zápasů Olomouc, ve čtvrtfinále ale již byl nad síly v poměru 0:4 Třinec.

Letos je umístění zatím mnohem lepší, Vítkovice již odehrály patnáct kol, nebodovaly přitom pouze třikrát - na Spartě, v Pardubicích a v Brně, v minulém kole opět v našem hlavním městě braly alespoň bod. Výsledkem je dělené první místo s Dynamem, to má ovšem utkání k dobru.

V dresu Ridery platí za brankářskou jedničku Aleš Stezka, jenž úspěšnost zákroků vytáhl téměř na třiadevadesát procent, Lukáš Klimeš se nepřehoupl přes hodnotu devadesát. Kanadské bodování týmu vede Dominik Lakatoš s téměř vyrovnanou bilancí 9+8, v zádech má Petera Kriegera, který ztrácí dva góly.

Ostravané mají v soutěží třetí nejproduktivnější početní výhody, využijí prakticky každou čtvrtou. Stejně vynikající je i hra v oslabení. Nejlepší je Ridera co do průměrného počtu rozdaných hitů za utkání, průměrná suma zblokovaných střel je sedmá. Přes 6000 fanoušků na utkání zároveň znamená po Spartě a Pardubicích třetí nejvyšší návštěvy v extralize.


Výsledky posledních zápasů
HC Olomouc 1
HC Škoda Plzeň 4
(1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 5. Dujsík (Ondrušek, Olesz) – 26. Mertl (A. Dvořák, Kaňák), 41. Baránek (Zámorský, Kodýtek), 43. Suchý (Zámorský, Soukup), 58. A. Dvořák (Schleiss).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kremláček, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek (A), Hrabík – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Suchý, Soukup, Bitten.


HC Sparta Praha 3
HC Vítkovice Ridera 2pp
(1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Sobotka (Řepík, Horák), 52. E. Thorell (Tomášek), 61. Řepík (Sobotka, Kempný) – 52. Lakatoš (Bukarts), 55. Kalus (Lindberg).
HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Mikuš (A), Grman, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, R. Půček – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Dej, Lindberg, Kalus – Lednický, Marosz, Krejsa.