Indiáni v reprezentacích

Třináct indiánů nechybí v nominacích všech pěti reprezentačních výběrů!

První polovina listopadu patří napříč všemi věkovými kategorii reprezentacím, soutěže budou pozastaveny.

Za nejstarší mládežnickou kategorii U20 lodivod Radim Rulík neopomenul ani Adama Dvořáka, osmnáctiletého člena A týmu indiánů. V extralize již letos odehrál deset utkání a zaznamenal dva góly a jednu asistenci. Mezi juniory, se kterými na jaře oslavil zisk titulu, v dalších třech střetnutích zapsal pět bodů (2+3). Od sedmého do třináctého listopadu bude válčit v Ostravě - Porubě na Turnaji pěti, kde bude ještě Švédsko a Finsko, zároveň ale i finská a česká devatenáctka.

Trošku jsme již tedy napověděli, kde svůj kemp stráví reprezentační výběr do devatenácti let. Hlavní trenér Pavel Geffert s kolegou Rulíkem hokejky nezkříží, tři zápasy ale na turnaji proti Švédsku a Finsku rovněž odehraje. Ve výběru nechybí ani trojlístek Matěj Houdek, Alexandr Remeš a Jakub Vondraš. V záloze číhá i další člen A týmu Marek Soukup, který mezi dospělými ve třech duelech jednou asistoval. Zároveň je druhým nejproduktivnějším hráčem juniorské extraligy, ve čtrnácti kolech stihl konta soupeřů zatížit osmi góly a deseti asistenci. Matěj Houdek je zase s šesti asistencemi nejproduktivnějším obráncem juniorů Plzně, spolu s gólmanem Jakubem Vondrašem jsou rovněž úřadujícími mistry této kategorie. Alexandr Remeš přišel na západ Čech v létě z Českých Budějovic, kde vloni sahal po bilanci bodu na zápas.

Reprezentační osmnáctka se představí v zámoří v americkém Plymouth, kde postupně vyzve domácí, Švýcarsko, Finsko a Švédsko. Mezi náhradníky je součástí výpravy s Jakubem Petrem i Josef Eichler a Jan Kučera. Ač teprve šestnáctiletý forvard a útočník, oba jsou již pevnou součástí juniorů.

Posledním týmem, který doposud nominoval, avšak utkání rozehraje jako první, je reprezentační sedmnáctka. Svěřenci kouče míří na World U17 Hockey Challenge, v kanadských městech Langley a Delta se postupně popasují s USA, Kanadou, Švédskem i Finskem. Pozvánku obdrželo hned pět indiánů - Matyáš Mařík, Adam Jiříček, Jan Skok, Adam Titlbach a Adam Benák. Šestnáctiletý bratr Davida Jiříčka je rovněž obráncem, působí již mezi juniory a sahá po bilanci půl bodu na utkání, kterou letos drží i právě v reprezentaci U17. O kategorii výše hraje i další bek Jan Skok a Adam Titlbach. Druhým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže dorostu je Adam Benák s bilancí deseti utkání a dvaadvaceti bodů (11+11)! Gólman Matyáš Mařík zase atakuje v úspěšnosti zákroků hranici třiadevadesáti procent.

Nejmladší mládežnická kategorie U16 se představí doma, v Příbrami se popasuje s vrstevníky ze Švýcarska a Česka. Kouč Milan Razým ukázal na jediného indiána, tím je Antonín Klatovský, patnáctiletý forvard indiánů s vyrovnanou bilancí v extralize dorostu 2+2. Soutěž si okusil již vloni, zároveň pomohl devítce k bronzu.

Foto: Ronald Hansel