Preview 17. kolo

Středeční extraligové kolo, do Plzně míří Sparta!

Netradičně ve středu vyrážejí indiáni k dalšímu extraligovému souboji, do Plzně zavítá pražská Sparta.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
2. listopadu 2022
17. kolo Tipsport extraligy

Plzeň doma na Spartu umí. Z posledních jedenácti extraligových utkání nebodovala pouze jednou. V loňské sezóně slavili navíc modrobílí v obou případech - nejprve 5:4, poté 6:3.


Z tábora soupeře
Pražané vloni po základní části skončili třetí, o tři body je předehnal Třinec a o sedm Mountfield. Ve čtvrtfinále v poměru 4:1 Sparta vyřadila Liberec, v semifinále stejným poměrem České Budějovice, avšak titul po celkovém skóre 4:2 získal Třinec.

Letos je umístění zatím mnohem horší, s náskokem dvou bodů na jedenáctou Plzeň jsou sparťané devátí. Na tříbodovou výhru čeká mužstvo již sedm zápasů, kdy uspělo na Kladně 5:2. Naposledy nestačila Sparta 0:4 v Litvínově a 2:5 doma s Olomoucí.

V dresu Sparty bodově nejvíce vyčnívá Michal Řepík, který je s vyrovnanou bilancí 7+7 zároveň i nejlepším střelcem týmu. V zádech má dva dvanáctibodové spoluhráče Romana Horáka (4+8) a Davida Tomáška (3+9). Mezi třemi tyčemi se oba gólmani spíše trápí, Jakub Kovář i Josef Kořenář jsou co do procentuální úspěšnosti zákroků na hodnot sotva devadesát.

Početní výhody Pražanů jsou co do využití osmé, hra v oslabení ale po Bruslařích druhá nejlepší. Průměrný počet rozdaných hitů za zápas má Sparta třetí nejnižší, zblokovaných střel je desátý. Průměrná domácí návštěva od startu soutěže poklesla z více než 10000 fanoušků na 9000, na záda tak začínají znatelně dýchat Pardubice s průměrem 8607.


Výsledky posledních zápasů
HC Dynamo Pardubice 7
HC Škoda Plzeň 2
(3:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Radil (D. Musil), 13. Cienciala (Radil), 18. Koffer, 36. Bučko (R. Kousal, Radil), 52. Poulíček (Koffer, Paulovič), 53. Čerešňák (Matýs), 53. Urban (Rákos, Bučko) – 11. Hrabík (Kodýtek), 27. Kodýtek (Rekonen, Hrabík).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Hrabík – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Suchý, Soukup, Bitten.


HC Sparta Praha 2
HC Olomouc 5
(1:0, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 15. D. Simon (Němeček), 33. Řepík (Kempný, Sobotka) – 35. Bambula (Kunc, Mareš), 36. Orsava (Olesz, Anděl), 41. Nahodil (Orsava, J. Káňa), 46. J. Káňa (Nahodil, Orsava), 59. J. Káňa (Dujsík).
HC Vítkovice Ridera: J. Kovář (46. Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Polášek (A) – Konečný, Sobotka (A), Řepík (C) – Buchtele, Horák, D. Simon – E. Thorell, D. Vitouch, Tomášek – M. Vitouch, G. Thorell, Hauser.