Preview 21. kolo

Další nedělní domácí souboj, nyní s Rytíři!

Škoda se přesně po čtrnácti dnech vrací mezi své mantinely, po Liberci přivítá v LOGSPEED CZ Aréně Kladno.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
RYTÍŘI KLADNO

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
20. listopadu 2022
21. kolo Tipsport extraligy

Již kulatých deset posledních vzájemných zápasů patřilo Plzni, která naposledy padla s Kladnem po divoké přestřelce 5:7 v závěru roku 2019 na jeho ledě. Devět duelů pak opanovala Škoda proti Rytířům před vlastními fanoušky, ve kterých padla naposledy v roce 2013 a od té doby neztratila ani bod!


Z tábora soupeře
Rytíři vloni zakončili základní část čtrnáctí, na poslední (a přímo sestupující) Zlín měli pohodlný náskok osmnácti bodů. Aktuální umístění je stejné, po zeštíhlení soutěže to ale již nyní pro ně sestupové starosti znamená. Nicméně Středočeši ztrácí ze čtrnáctého místa na devátou Plzeň pouhých pět bodů.

Přesto do soutěže Kladno vstoupilo pravou nohou - v prvních pěti kolech vždy bodovalo. Jenže následovala i černá série, během které se na bodík čekalo šest duelů. Naposledy s Mladou Boleslaví přišla prohra v prodloužení, ta následovala na debakl 0:8 z Třince. Bolí také nedávný zkrat na ledě Mountfieldu, kdy mužstvo vedlo 7:4 ještě tři minuty před koncem základní hrací doby a padlo v prodloužení.

Nejvíce se v týmu daří Tomáši Plekancovi, který vstřelil čtyři góly a přidal deset asistencí. V zádech má nejlepšího střelce týmu Martina Procházku (7+4). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Landon Bow před Adamem Brízgalaou, oba se drží okolo hodnoty devadesát ve statistce procentuální úspěšnosti zákroků.

Co do využití mají Středočeši deváté nejlepší početní výhody, hra v oslabení je osmá. Průměrný počet hitů provedených všemi hráči týmu na zápas je v celé soutěži nejvyšší a zblokovaných střel dvanáctý. Průměrná domácí návštěva lehce přes 4000 je pak desátá.


Výsledky posledních zápasů
HC Kometa Brno 3
HC Škoda Plzeň 1
(0:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Horký (Holík, Zbořil), 48. Kundrátek (Zbořil, Holík), 57. Koblížek (Ščotka) – 18. Suchý (Malát).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Holešinský – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Suchý, Malát, Hrabík – Lang, Bitten, Adamec – Sedlák.


Rytíři Kladno 1
BK Mladá Boleslav 2pp
(0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Babka (Melka, Zikmund) – 50. P. Kousal (Åberg), 62. Kantner.
Rytíři Kladno: Krošelj (Novotný) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Kantner, O. Najman, Åberg – Šťastný (A), Fořt, J. Stránský (C) – M. Beránek, Závora, P. Kousal – Kotala, Bičevskis, Eberle.