Preview 23. kolo

Nedělní hokejová lahůdka, do Plzně míří trojnásobný úřadující šampión!

Na plzeňský led zavítají třinečtí Oceláři, kteří se kvůli prohozenému pořadatelství v loňské sezóně naposledy na západě Čech představili před více než třinácti měsíci.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
27. listopadu 2022
23. kolo Tipsport extraligy

Loňské vzájemné duely byly ve znamení loupení ze strany hostů. Škoda v Třinci zvítězila 1:0 a 3:2, Oceláři zase na západě Čech 2:1. Pouze střetnutí hned druhého kola doma indiáni ustáli 3:2. A protože letos Slezané doma zvítězili stejným způsobem, jednalo se celkově již o šesté uktání v řadě mezi oběma soupeři, které skončilo o gól.


Z tábora soupeře
Oceláři vloni zakončili základní část na druhém místě, o čtyři bodíky zaostali za Mountfieldem. Ve čtvrtfinále si hravě poradili s Vítkovicemi 4:0, stejně tak v semifinále s Mladou Boleslaví. Až ve finále klopýtli, přesto dokráčeli potřetí v řadě k titulu po výsledku 4:2.

Aktuální umístění je o něco horší - čtvrté. Třinec nevstoupil do soutěže pravou nohou, úvodní čtyři duely prohrál. Pak ovšem osmkrát v řadě bodoval a naposledy uspěl i na ledě rozjetého Litvínova.

Slezané se rovněž představili v Lize mistrů, ovšem opět se jim nepodařilo postoupit ze základní skupiny, tentokrát v konkurenci Belfastu, Davosu a Skellefteå. Vybojovaných osm bodů znamenalo manko čtyř na případné play off.

Bodově se v mužstvu nejvíce daří Martinu Růžičkovi, který nasázel dvanáct branek a přidal třináct asistencí. V zádech má Andreje Netrašila (1+17) a Marka Daňa (10+8). Mezi třemi tyčemi odchytal mnohem více minut plzeňský odchovanec Marek Mazanec s úspěšností zákroků přes 93 procent, parťák Ondřej Kacetl je pod hodnotou devadesát.

Početní výhody Třince platí v celé soutěži za nejlepší, Oceláři využijí každou třetí, hra v oslabení je ale až desátá. Suma posbíraných trestných minut je rovněž desátá, zblokovaných střel pátá a rozdaných hitů ze všech týmů nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
Mountfield HK 1
HC Škoda Plzeň 4
(0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 46. Kev. Klíma (Jergl, Jank) – 17. Schleiss (Kodýtek), 33. Suchý (Kodýtek, Hrabík), 37. Houdek (Suchý), 53. Rekonen (Kodýtek).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Houdek, Kvasnička, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.


HC Verva Litvínov 1
HC Oceláři Třinec 2pp
(0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Estephan (TS) – 36. M. Růžička (Hrňa, Marcinko), 61. Marcinko (M. Růžička, Daňo).
HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Daňo, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Hrňa.