Pojď hrát hokej

Akce Pojď hrát hokej přilákala spoustu nových zájemců o hokej!

I letos se Škoda Plzeň zapojila do akce Pojď hrát hokej, jejímž cílem bylo představit hokej dětem, budoucím hokejistům i hokejistkám, které měli možnost přijít na ukázkový trénink pod vedením zkušených trenérů a za účasti hráčů z extraligového týmu.

Jaké je to být hokejistou? To si vyzkoušely desítky dětí v úterý 22. listopadu v tréninkové hale LOGSPEED CZ Arény v Plzni v rámci akce Týden hokeje. Akci „Pojď hrát hokej“ uspořádal klub HC Škoda Plzeň už několikáté ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje.

A v Plzni se letos akce opět vydařila, zájem o akci předčil očekávání. V úterý odpoledne se trenérům sešlo 41 dětí. Desítky malých bruslařů tak mohly zaplnit ledovou plochu stadionu a učit se nejen první bruslařské krůčky, ale i dovednostem s hokejkou či hokejovými pomůckami. Na ledě s dětmi byl nejen kompletní trenérský tým mládeže, ale i hráči A týmu David Kvasnička a Filip Suchý. Děti tak měly o zábavu postaráno.

Sraz všech zájemců byl v půl páté. Díky podpoře svazu nebyla nouze o zapůjčení bruslí a trenéři se za pomoci hráčů z mládežnických týmů mohli věnovat vydatně všem zájemcům. Ti se nejdříve v tělocvičně hravou formou připravili na to, co je mělo čekat následně na ledě. Pro mnohé se jednalo o první krůčky na bruslích vůbec, trenéři ale byli připraveni jak na „debutanty“, tak i na ty zkušenější, kteří měli prostor se na ledě prohánět s hokejkou a pukem a na chvíli si zahrát i s hráči A týmu.

Po hodině a půl dlouhém tréninku tak všichni domů odcházeli plni zážitků, ať už z prvních zkušeností s hokejem, setkáním s profesionálními hokejisty, nebo získávání nových zkušeností pod vedením trenérů jako jsou třeba Michal Mařík, Václav Benák nebo Zdeněk Pata.