Návrat jakub pour

Jakub Pour se vrací zpět do HC Škoda Plzeň

Plzeňský hokejový klub vítá staronovou tvář ve svém středu. Jakub Pour, rokycanský rodák a odchovanec modrobílého hokeje, podepsal s klubem smlouvu až do konce ročníku 2023/24.

Jakub Pour v červnu 2021 podepsal jako nedraftovaný nováčkovskou smlouvu s Chicagem, ale do prvního týmu se neprosadil. Loňskou sezónu hrál na farmě v AHL v celku Rockwell IceHog a letos nastupoval v mančaftu Indy Fuel v ECHL.

Za HC Škoda Plzeň odehrál 162 extraligových utkání a v naší nejvyšší soutěži nikdy neoblékal jiný dres. Zapsal 32 gólů a přidal 15 asistencí.

„Byli jsme v kontaktu od začátku sezóny, ale věděli jsme, že Kuba chce za mořem ještě zabojovat. Před týdnem jsme získali informaci, že už tedy zvažuje návrat a pochopitelně jsme do jednání vstoupili. Věříme, že nabral zkušenosti a pro tým bude velkým přínosem,“ říká k příchodu Jakuba Poura sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák s tím, že smlouva je podepsaná do konce následující sezóny.

„Věřím, že můj návrat do Plzně je aktuálně tím nejlepším řešením. Moc se těším domů,“ říká Jakub Pour. „Přemýšlel jsem, jestli zkusit zahraničí, ale v mé současné situaci je Plzeň to nejlepší. Mám tu zázemí, rodinu a kamarády a věřím, že se tu i nadále budu posouvat jak lidsky, tak hokejově.“