Kryštof Hrabík v repre

Kryštof Hrabík v nominaci národního týmu na Swiss Ice Hockey Games!

Českou hokejovou reprezentaci čeká druhý turnaj v rámci Euro Hockey Tour v probíhající sezóně. Národní tým se vydá na Swiss Ice Hockey Games 2022 do Švýcarska, které nahradilo v tradičním předvánočním čase vyřazené Rusko. Na středeční tiskové konferenci generální manažer reprezentace odhalil nominaci, plzeňské barvy bude tentokrát reprezentovat Kryštof Hrabík.

Národní tým zahájí turnaj ve čtvrtek 15. prosince utkáním proti Finsku, první duel turnaje odehrají Češi na severu Evropy v Helsinkách. Až následně po zápase se přesunou do země helvétského kříže, konkrétně do města Fribourg. Národní tým tam pak hraje v sobotu 17. prosince s domácím Švýcarskem, akci zakončí den poté duelem proti Švédsku.

Premiérové pozvánky do národního týmu se dočkal Kryštof Hrabík, který před sezónou posílil plzeňské mužstvo ze zámoří. Útočník indiánů zažívá v Tipsport extralize prozatím dobrou sezónu. Po polovině základní části má na kontě 19 kanadských bodů za šest tref a třináct asistencí.

„Nominaci jsem nečekal, ale byla to určitě jedna z věcí, kterou jsem si přál. Jsem moc rád, že můžu být součástí národního týmu, a udělám všechno pro to, abych to trenérovi i celému týmu vrátil,“ říká k nominaci Kryštof Hrabík.

K nominaci moc gratulujeme a přejeme hodně štěstí!