Preview 32. kolo

Naposledy na válečnou stezku v roce 2022, indiáni míří pod Ještěd!

Souboj modrobílých celků uvidí Liberec, pro indiány se jedná o poslední venkovní duel roku 2022.


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Home Credit Arena, Liberec
28. prosince 2022
32. kolo Tipsport extraligy

Za posledních téměř pět let odehráli indiáni na ledě Liberce kulatých deset zápasů a pouze dvakrát uspěli - v závěru roku 2020 6:3 a právě letos v prodloužení 3:2. Tygři ovšem v odvetě na západě Čech odpověděli stejnou mincí. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Tygři vloni zakončili základní část na sedmém místě hned za Plzní, na kterou po šestapadesáti odehraných duelech ztratili pouhé dva body. Ve předkole play off dokázali na pět zápasů vyřadit brněnskou Kometu, avšak ve čtvrtfinále již byla v poměru 4:1 úspěšnější pražská Sparta.

Letošní umístění je na chlup stejné, Škoda je znovu šestá a Severočeši sedmí. Na svého dnešního soka ztrácejí tři body, mají ovšem oproti němu utkání k dobru. Po sérii třinácti utkání, kdy uspěli pouze třikrát, se nyní karta obrací, v posledních osmi kolech pouze jednou nebodovali - se Spartou, dobyli dokonce v poměru 3:1 i led Pardubic.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Michal Birner, který nasázel šest branek a přidal šestnáct asistencí. V zádech má Tomáše Filippiho (5+15), explzeňský Michal Bulíř stihl pouze dvacet utkání s bilancí 3+7. Mezi třemi tyčemi platí za jasnou jedničku Petr Kváča s úspěšností zákroků dvaadevadesát procent, o mnohem výše se ale dostal Jakub Neužil. Mladý Daniel Král naopak zůstal pod hranicí 86.

Početní výhody Liberce platí v celé soutěži za jedenácté nejlepší, hra v oslabení je šestá. Suma posbíraných trestných minut osmá, rozdaných hitů i zblokovaných střel dvanáctá.



Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
HC Energie Karlovy Vary 0
(1:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Kodýtek (Hrabík).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Vondraš) – Kaňák, Zámorský, Kvasnička, Piskáček (A), Houdek, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Holešinský, Pour – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Malát, Bitten.


BK Mladá Boleslav 3
Bílí Tygři Liberec 7
(1:4, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. P. Kousal (Lintuniemi), 23. M. Beránek, 38. Lantoši (Kotala, Lintuniemi) – 11. A. Najman (Frolík, Ivan), 13. Birner (Filippi, Ivan), 18. Faško-Rudáš (Flynn, Frolík), 19. Ordoš (Kolmann), 39. Dlouhý, 42. Faško-Rudáš (A. Najman, Flynn), 47. Flynn.
Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Dlouhý.