Preview 36. kolo

Nedělní odpoledne ve znamení souboje s úřadujícím mistrem!

Na led úřadujícího trojnásobného mistra vede druhá cesta Škody v tomto roce, představí se v Třinci.

36. kolo ONLINE: TŘINEC vs. PLZEŇ od 17:20!


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

WERK ARENA, Třinec
8. ledna 2023
36. kolo Tipsport extraligy

S úřadujícím trojnásobným mistrem dokáže Škoda dlouhodobě držet krok, v posledních deseti vzájemných duelech oba celky pětkrát zvítězily. To dokládá i letošní sezóna, kdy se vždy radovali domácí o gól. Jak si povedou oba soupeři nyní?


Z tábora soupeře
Oceláři vloni zakončili základní část na druhém místě, o čtyři bodíky zaostali za Mountfieldem. Ve čtvrtfinále si hravě poradili s Vítkovicemi 4:0, stejně tak v semifinále s Mladou Boleslaví. Až ve finále klopýtli, přesto dokráčeli potřetí v řadě k titulu po výsledku 4:2.

Aktuálně jsou Oceláři třetí, když se dokázali probudit po silné pomistrovské kocovině. V úvodu soutěže totiž čtyřikrát padli a krčili se s Plzní u dna průběžné tabulky. Nyní se společně oba celky prokousaly vzhůru. V posledních deseti zápasech navíc Třinec nebodoval pouze jednou - překvapivě na Kladně 3:4.

Bodově se v mužstvu i celé extralize nejvíce daří Martinu Růžičkovi, který nasázel devatenáct branek a přidal stejný počet asistencí. V zádech má Marka Daňa (19+15) a Andreje Nestrašila (3+25). V brance platí za jedničku plzeňský odchovanec Marek Mazanec, který úspěšnost zákroků vytáhl na třiadevadesát procent, parťák Ondřej Kacetl je pod hranicí devadesát.

Jako tým mají Slezané v soutěži nejlepší početní výhody, hra v oslabení je pátá. Suma posbíraných trestných minut je druhá nejnižší, rozdaných hitů zcela nejnižší a zblokovaných střel naopak nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 0
Mountfield HK 4
(0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Jergl (McCormack, Cingel), 37. Perret (Jergl), 38. Eberle (Cingel), 56. Eberle (Cingel, Lev).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Kaňák, Malák, Piskáček (A) – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Slanina, Holešinský, Lang – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Dáňa, Bitten, Adamec.


HC Oceláři Třinec 3
HC Verva Litvínov 2pp
(2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Daňo (Nestrašil, Zahradníček), 7. Daňo (Hudáček), 65. Nestrašil (Voženílek) – 11. Sukeľ (Hlava, Š. Stránský), 43. Kudrna (D. Zeman, Estephan).
HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Havránek, J. Jeřábek, Jaroměřský, Čukste, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček – Hrňa.