Preview 37. kolo

Komu v souboji s Litvínovem bude přát pátek třináctého?

Modrobílí pokračují v domácí trojdílné sérii, po duelu s Vítkovicemi hostí litvínovskou Vervu.

37. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. LITVÍNOV od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
13. ledna 2023
37. kolo Tipsport extraligy

Plzni se na Vervu v extralize daří, v posledních deseti vzájemných duelech odcházela z ledu s prázdnou pouze jednou. Během této série navíc osmkrát zvítězila, stejně tak letos, když naplno opanovala oba vzájemné duely.


Z tábora soupeře
Verva předloni zakončila základní část na jedenáctém místě, vloni si pohoršila na třinácté. Netýkaly se jí tak jak boje v play off, tak ale ani ty o udržení.

Aktuální pozice je lepší, Litvínov se ze dna dostal již na devátou pozici. Na sedmou Plzeň ztrácí aktuálně jedenáct bodů a má utkání k dobru. Severočeši hrají ve vlnách, z šesti utkáních pouze jednou nebodovali - v Pardubicích, na tuto sérii ovšem navázali zcela opačnou, kdy se radovali po pěti porážkách naposledy v duelu s Bruslaři 4:3.

Bodově mužstvo nejvíce táhne duo Šimon Stránský a Giorgio Estephan, které dělí dva zápasy a dva body. Obojího má více prvně jmenovaný (7+22), druhý zase 10+17. Nejlepším střelcem je Andrej Kudrna - 17+4. Mezi třemi tyčemi se objevili tři gólmani - Šimon Zajíček, Denis Godla a Matej Tomek. Všichni úspěšnost zákroků vytáhli nad hodnotu devadesát.

Početní výhody v celé soutěži mají méně produktivní pouze Karlovy Vary, hra v oslabení je jedenáctá. Suma posbíraných trestných minut je sedmá nejvyšší, rozdaných hitů šestá a zblokovaných střel jedenáctá.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 2
HC Vítkovice Ridera 3
(0:0, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 48. Holešinský (Rekonen, Zámorský), 59. Schleiss (Jiříček) – 29. Lakatoš (Raskob, L. Krenželok), 54. Mueller (Krieger), 55. Kotala (Mikuš).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Houdek, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Blomstrand, Mertl (A), Holešinský – Pour, Suchý, Rekonen – Bitten, Soukup, Malát.


HC Verva Litvínov 4
BK Mladá Boleslav 3
(0:1, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Hlava (Zdráhal, Freibergs), 30. Demel (Zdráhal, Š. Stránský), 36. Sukeľ (Abdul, Kudrna), 55. Estephan (Freibergs) – 4. Dvořáček (Fořt), 29. Bernad (Přibyl, Lantoši), 29. Lintuniemi (Šťastný, Jánošík).
HC Verva Litvínov: Zajíček (29. Godla) – D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Wesley, Demel (A) – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Abdul, Gut, Kudrna – Hlava, Estephan, Chalupa – Šalda, Jurčík, Havelka – Berka.