Preview 38. kolo

Domácí trilogii završí derby Škodovek!

Sérii domácích střetnutí zakončí indiáni stylově, na západě Čech v souboji dvou Škodovek.

38. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. MLADÁ BOLESLAV od 16:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
15. ledna 2023
38. kolo Tipsport extraligy

Jedenáct vzájemných utkání Bruslařů s indiány a v nich se pouze jednou domácí celek radoval z tříbodového vítězství. Bilanci letos potvrdily dva vzájemné duely, kdy Západočeši uspěli na ledě svého soka fotbalově 1:0, Středočeši zase v Plzni v samostatných nájezdech. Na tříbodové vítězství před svými fanoušky tak čekají modrobílí proti Mladé Boleslavi již devět zápasů a více jak dva roky.

Z tábora soupeře
Středočeši vloni svou pouť začali v předkole play off, když z jedenácté pozice dokázali vyřadit šestou Plzeň. To však z jejich strany nebylo vše, ve čtvrtfinále na pět utkání přejeli i první Mountfield. V semifinále byl již nad síly Třinec, který nejrychlejší možnou cestou postoupil do finále.

Tým se aktuálně drží na desáté příčce, ovšem s pouze čtyřbodovým náskokem na poslední Kladno s Motorem. Přitom Bruslaři vstoupili do soutěže dobře, z úvodních dvanácti duelů nebodovali pouze čtyřikrát. Jenže pak se karta obrátila a z posledních třinácti kol se radovali Středočeši pouze třikrát. To vedlo vedení k rázným krokům - odvolalo trenéra Ladislava Čiháka, mužstvo nejprve převzali Petr Haken s Václavem Pletkou, před posledním kolem se již na střídačku postavil Jiří Kalous.

Na pomoc přišel také z týmu Energie David Bernad, ze Švédska Tim Söderlund, z Francie Ondřej Roman, Kelly Klíma z Mountfieldu a Daniel Přibyl ze Sparty, opačným směrem zamířil Pavel Kousal a do kádru Východočechů zase Jan Eberle. Do Rapperswilu Pontus Åberg, do Vítkovic Jakub Kotala či do Karlových Varů Matěj Stříteský.

Nejvíce bodů nasbíral v týmu dnes již sparťan Pavel Kousal, v devětadvaceti zápasech dvaadvacet (10+12). Dalším v pořadí je Róbert Lantoši (4+12) a Ondřej Najman (8+7). Mezi třemi tyčemi se poměrně pravidelně střídají Filip Novotný a Gašperem Krošeljem, kteří jsou oba s procentuální úspěšností zákroků nad hodnotou 92.

Početní výhody Mladé Boleslavi jsou v celé soutěži jedenácté nejlepší, hra v oslabení ale třetí. Jen tři celky posbíraly méně trestných minut, suma rozdaných hitů je pak čtvrtá a zblokovaných střel osmá. Zcela nejnižší je průměrná domácí návštěva, která činí necelé tři tisíce diváků.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
HC Verva Litvínov 1
(0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Suchý (Baránek, Pour), 39. Hrabík (Baránek), 46. Pour (Holešinský, Baránek), 59. Suchý – 2. Estephan (TS).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Houdek, Kvasnička, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Holešinský – Blomstrand, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – Bitten, Soukup, Malát.


BK Mladá Boleslav 3
Mountfield HK 2pp
(0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Lintuniemi (O. Najman), 53. Fořt (Lantoši, Lintuniemi), 65. Söderlund (Lantoši, Pýcha) – 33. Lalancette (Jergl, Perret), 47. Blain (McCormack, Cingel).
BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – J. Stránský, Fořt, Šťastný – Lunter, O. Najman, Kel. Klíma – M. Beránek, Závora, Dvořáček.