Málek: Kdybychom dali první gól my, tak bychom vyhráli

V s e t í n - Ještě v pondělí hráč Slavie, v úterý už ale místo na severozápad do Litvínova mířil s Lasselsbergerem na východ do Vsetína. Dvě třetiny držel na svém kontě nulu a vypadalo to, že by mohl "shut-outový král" loňského ročníku vychytat pro plzeňský tým první zápas s čistým kontem po více než stovce zápasů. Hned po patnácti vteřinách třetí třetiny ale musel kapitulovat po nekompromisní střele Pavliše ze samostatného úniku. I přes porážku na ledě souseda Plzně v tabulce stále věří v možnost postupu do play-off.

Co podle Vás rozhodlo dnešní zápas? Utkání bylo dlouho vyrovnané a Vsetín vstřelil branku až na začátku třetí části...
"Mrzí mne, že jsme na Vsetíně prohráli. Utkání rozhodl právě ten první gól, který jsme dostali na začátku třetí třetiny. Kdybychom to byli my, kdo vsítil první branku, tak věřím, že bychom vyhráli."

Čisté konto jste držel až do 41. minuty a celkově jste pochytal na třicet střel. Můžete říci, který zákrok byl nejtěžší?
"To nevím, mrzí mne hlavně ty dvě obdržené branky. V takovýchto zápasech rozhoduje vždy takový gól. Ten pak to jedno mužstvo strašně zvedne. Dneska to byl Vsetín."

Jak jste se svým dnešním výkonem spokojen? Stačil jste se adaptovat na plzeňské poměry?
"Se svým výkonem jsem spokojen, ale přece jen jsem chytal za Plzeň první zápas. S klukama v obraně se mi hrálo dobře a myslím, že se to bude ještě lepší, až se spolu trochu více sehrajeme."

Jaké jsou Vaše první dojmy z plzeňského mančaftu?
"Plzeň má určitě na víc, než na dvanácté místo. Věřím, že play off ještě vybojujeme, vždyť základní část ještě nekončí."

Jak Vás přijali spoluhráči v kabině?
"My jsme v kabině ještě nebyli (smích). Ale ne, myslím si, že s tím nebude problém, kluci jsou fajn."