Preview 45. kolo

Naposledy před pauzou! Plzeň bude lovit Tygry

Škoda zažije v souboji s Tygry malé Déjà vu, stejně jako začátkem listopadu totiž poté následuje reprezentační přestávka.

45. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. LIBEREC od 16:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
5. února 2023
45. kolo Tipsport extraligy

Všechny tři letošní vzájemné duely mezi indiány a Tygry nerozhodlo šedesát minut. Ale zároveň ani jeden nedokráčel do samostatných nájezdů. Západočeši jednou rozhodli v prodloužení, Podještědští dvakrát. Jak bude vypadat souboj nyní?

Z tábora soupeře
Tygři vloni zakončili základní část na sedmém místě hned za Plzní, na kterou po šestapadesáti odehraných duelech ztratili pouhé dva body. V předkole play off dokázali na pět zápasů vyřadit brněnskou Kometu, avšak ve čtvrtfinále již byla v poměru 4:1 úspěšnější pražská Sparta.

Letošní umístění je lepší - páté. Tygři mají stejně bodů jako šestý Mountfield a právě o dva více než sedmá Plzeň. Naposledy přišla výhra s Mladou Boleslaví 4:3 v prodloužení, která byla potvrzením již osmidílné série, ve které Podještědští střídají výhru s prohrou. Zajímavostí je, že méně duelů bez bodu posbíralo pouze vedoucí duo Pardubice + Vítkovice, avšak Severočeši zase kromě čtyř týmů zapsali nejméně tříbodových vítězství. Jsou totiž králové remíz, těch stihli ve čtyřiačtyřiceti kolech již sedmnáct.

Bodově se v mužstvu nejvíce daří Adamu Najmanovi, který vstřelil devět branek a čtyřiadvacet připravil pro své spoluhráče. Na záda mu dýchá nejlepší střelec týmu Oscar Flynn - 18+13. Explzeňský Michal Bulíř odehrál pouze dvacet zápasů (3+7). Mezi třemi tyčemi je jasnou jedničkou Petr Kváča, který úspěšnost zákroků vytáhl nad dvaadevadesát procent. Jakub Neužil i Daniel Král zůstali pod hodnotou devadesát.

Tygří schopnost využít přesilovou hru je v celé soutěži až jedenáctá, stejně tak i hra v oslabení. Suma posbíraných trestných minut je desátá, rozdaných hitů opět jedenáctá a zblokovaných střel desátá.

Ještě dodejme, že se jedná o poslední duel před reprezentační přestávkou, během které národní mužstvo čeká v rámci Euro Hockey Tour již třetí turnaj - Beijer Hockey Games 2023 ve Švédsku. Z týmu Tygrů trenér reprezentace Kari Jalonen ukázal na Petra Kváču a Oscara Flynna, za indiány byl vybrán Petr Zámorský a Kryštof Hrabík.


Výsledky posledních zápasů
HC Energie KV 3
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Gríger (Rachůnek), 37. Havlín (Kružík), 60. Kohout – 49. Beránek (Piskáček).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kvasnička, Jaroměřský, Piskáček (A) – Schleiss (C), Suchý, Pour – Holešinský, Kodýtek, Blomstrand – Hrabík, Mertl (A), Rekonen – Bitten, Honejsek, Beránek.


Bílí Tygři Liberec 4
BK Mladá Boleslav 3pp
(2:0, 1:3, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Kolmann (Vlach), 17. Filippi (Birner, Vlach), 35. Flynn (Balinskis, A. Najman), 62. Birner (Balinskis) – 32. Fořt (Přibyl, Šťastný), 38. Šťastný (Fořt), 40. Malát.
Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.