Hrabík a Zámorský v nt

Kryštof Hrabík a Petr Zámorský v nominaci národního týmu na Beijer Hockey Games!

Českou hokejovou reprezentaci čeká třetí turnaj v rámci Euro Hockey Tour v probíhající sezóně. Národní tým se vydá na Beijer Hockey Games do Švédska. Na čtvrteční tiskové konferenci generální manažer reprezentace odhalil nominaci, plzeňské barvy budou znovu reprezentovat Kryštof Hrabík a Petr Zámorský.

Národní tým zahájí turnaj ve čtvrtek 9. února utkáním proti domácímu Švédsku. Následně českou reprezentaci čeká sobotní duel proti Finsku a celý turnaj zakončí svěřenci Kariho Jalonena v neděli, kdy změří síly se Švýcarskem. Turnaj hostí švédské Malmö, pouze zápas Švýcarska s Finskem se odehraje v zemi helvétského kříže, konkrétně v Curychu.

Kryštof Hrabík se premiérové pozvánky dočkal celkem nedávno, v prosinci byl totiž s reprezentací na Swiss Ice Hockey Games, které hostilo Švýcarsko. Nyní plzeňského útočníka čeká druhý sraz za sebou. Hrabík, který před sezónou posílil plzeňské mužstvo ze zámoří, zažívá v Tipsport extralize prozatím dobrou sezónu. Na startu poslední čtvrtiny základní části má na kontě 25 kanadských bodů za devět tref a šestnáct asistencí. Svými výkony si taktéž vysloužil prodloužení kontraktu, v Plzni zůstane i následující sezónu.

Petr Zámorský se v letošní sezóně dočkal také své druhé pozvánky. Trenér Jalonen ho sice v prvotní nominaci na turnaj ve Švýcarsku neměl, avšak nakonec nahradil zraněného Kempného ze Sparty. I plzeňský bek prožívá velmi dobrou sezónu, na kontě má slušných sedmadvacet bodů, sedmkrát se mu již povedlo rozvlnit síť soupeře a hned dvacet branek připravil.

K nominaci moc gratulujeme a přejeme hodně štěstí!