Indiáni v reprezentacích

Trenéři pěti reprezentačních výběrů si vybrali dvanáct indiánů!

V polovině února se chystá napříč téměř všemi věkovými kategoriemi reprezentační přestávka a nikde nechybějí ani zástupci plzeňského klubu.

Reprezentace U16
Nejmladší mládežnická reprezentace pod vedením Milana Razýma jako jediná nikam necestuje, v Novém Jičíně a Kopřivnici dvakrát vyzve na souboj Švédsko i Finsko. Ve výběru je i Antonín Klatovský, který v patnácti letech hraje již dorosteneckou soutěž. A vede si skvěle, ve třiceti duelech zapsal jednadvacet bodů (12+9).

Reprezentace U17
Nejsilnější zastoupení mají mladí indiáni ve výběru Václava Eismanna. Ten si pro kemp ve švýcarském Romanshornu, kde budou čekat domácí, Švédsko, Finsko a USA, vybral hned čtyřlístek Škodováků. Gólmana Matyáše Maříka, obránce Jana Skoka a útočníky Adama Benákam se jmenovcem Titlbachem. Šestnáctiletý brankář platí mezi nejlepší v soutěži dorostu s úspěšností zákroků přes třiadevadesát procent. Stejně starý Skok hraje za juniory, dva zápasy stihl již i v extralize dospělých. Dokonce patnáctiletý Benák s o rok starším Titlbachem rovněž již válčí za juniory a bodově se pomalu blíží hodnotě bodu na zápas.

Reprezentace U18
Mladí hokejisté se již pomalu soustředí pod taktovkou Jakuba Petra na blížící se mistrovství světa, součástí týmu jsou i dva indiáni. Teprve šestnáctiletý Adam Jiříček, který stabilně hraje o kategorii výše za juniory, ovšem zároveň již letos naskočil se dvěma získanými asistencemi i v osmi duelech za A tým. Spoluhráčem mu je Jan Kučera hrající rovněž za juniory. Cílem tohoto kempu je finská Rauma, kde bude kromě domácích čekat jako soupeř ještě výběr USA a Švédska.

Reprezentace U20
Nejstarší mládežnická reprezentace má za sebou mistrovsví světa a nyní jde tak o první sraz nově se rodícího týmu pro další šampionát. Svěřenci Jiřího Kalouse vyrážejí do Švédska, konkrétně do města Ängelholmu. Zde odehrají čtyři zápasy - s domácím, Finy, Švýcary a Němci.

Pozvánku obdrželi i tři indiáni - Jakub Vondraš, Marek Soukup a Adam Dvořák. Brankář juniorů se představil jako náhradní gólman již i extralize dospělých, ve své soutěži se pyšní úspěšností zákroků téměř dvaadevadesát procent. Za Šumperk se pak objevil i v Chance lize. Marek Soukup je nejproduktivnějším hráčem plzeňských junorů, v pětatřiceti zápasech posbíral dvaačtyřicet bodů (11+31). Jeho parťák ve třinácti kolech dvacet (12+8). Oba spolu dohromady v extralize dospělých navíc stihli čtyřiačtyřicet zápasů se ziskem sedmi bodů.


Podrobnosti o mládežnických reprezentacích - ZDE!



Reprezentace A tým
Svěřence Kariho Jalonena čeká třetí dějství Euro Hockey Tour v probíhající sezóně, vydávají se na Beijer Hockey Games do Švédska. Turnaj hostí švédské Malmö, Češi se postupně popasují s domácím výběrem, Finskem a Švýcarskem.

Pozvánku obdrželi i forvard Kryštof Hrabík a obránce Petr Zámorský. Oba se letos již představili na přechozím turnaji ve Švýcarsku, ale nebodovali. V extralize ovšem patří k nejproduktivnějším hráčům svého týmu, vytáhlý forvard nastřílel deset branek a přidal šestnáct asistencí, jeho parťák v obraně je na bilanci 7+21.

TOP foto: Ronald Hansel