Preview 46. kolo

Po pauze do Brna! Plzeň se představí na jihu Moravy

Po reprezentační pauze zbývá Škodě odehrát již jen posledních sedm duelů základní části, prvním z nich bude ten na ledě Komety.

46. kolo ONLINE: KOMETA vs. PLZEŇ od 18:00!


HC KOMETA BRNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Winning Group Arena, Brno
15. února 2023
46. kolo Tipsport extraligy

Bilance vzájemných utkání je v letošní sezóně na straně Komety. Ta nejprve na západě Čech uspěla v prodloužení 4:3, aby vítězství doma potvrdila 3:1. 2:0 dokonce vedla i ve třetím vzájemném střetnutí po úvodní části, avšak to se již indiáni nedali a nakonec po otočce slavili 5:2. Jaký duel nás čeká nyní?


Z tábora soupeře
Kometě loňský extraligový ročník příliš nevyšel, obsadila po základní části až desátou příčku, na šesté indiány ztratila patnáct bodů. V předkole play off byl nad síly Liberec, v sérii totiž v každém utkání zvítězili domácí.

Letos je umístění na chlup stejné, na osmé indiány ztrácí pět bodů. Přitom start soutěže byl skvělý, z úvodních osmnácti kol mužstvo pouze pětkrát nebodovalo. Pak se ale karta obrátila, ze sedmadvaceti střetnutí vyválčili modrobílí pouze šest tříbodových výher. Ovšem hned čtyři v posledních pěti kolech!

Bodově mužstvo nejvíce táhne Petr Holík, který se jedenáctkrát trefil do černého a devětadvacetkrát asistoval. V zádech má nejlepšího střelce týmu Luboše Horkého 18+13. Mezi třemi tyčemi se více daří Dominiku Furchovi, který procentuální úspěšnost zákroků vytáhl na téměř dvadevadesát procent, Marek Čiliak je přibližně o dvě procenta pozadu.

Jako tým má Kometa v celé soutěži nejlepší početní výhody, hra v oslabení je ale až jedenáctá. Brno posbíralo v extralize nejmenší počet trestných minut, rozdalo sedmou nejvyšší sumu hitů a čtvrtou zblokovalo střel.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 2
Bílí Tygři Liberec 4
(2:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Rekonen (Baránek, Zámorský), 18. Hrabík (Blomstrand, Baránek) – 20. Flynn (Balinskis, A. Najman), 26. Filippi (Melancon, Birner), 49. Filippi (Ordoš), 53. Ordoš (Rychlovský, Jelínek).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Jaroměřský, Piskáček (A), Houdek, Kvasnička – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss (C), Honejsek, Rekonen – Holešinský, Mertl (A), M. Beránek – A. Dvořák, Bitten, Blomstrand.


Mountfield HK 1
HC Kometa Brno 0
(1:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Lalancette (Rosandić, Werek).
HC Kometa Brno: Furch – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Ondráček, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Strömberg, Koblížek – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé.