Preview 47. kolo

Téměř po dvou týdnech doma! Škoda hostí Rytíře

Souboj modrobílých celků uvidí na západě Čech plzeňští fanoušci, soupeřem bude Kladno.

47. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. KLADNOod 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
RYTÍŘI KLADNO

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
17. února 2022
47. kolo Tipsport extraligy

Kulatých deset výher v řadě v prvním letošním vzájemném střetnutí zkompletovali indiáni. V odvetě se ale již Rytíři vzchopili na odpor a uspěli na západě Čech v prodloužení. Naposledy ale znovu slavila Škoda, nadále tak platí, že v posledních dvaceti duelech s Kladnem Plzeň ztratila pouze devět bodů!


Z tábora soupeře
Rytíři vloni zakončili základní část čtrnáctí, na poslední (a přímo sestupující) Zlín měli pohodlný náskok osmnácti bodů. Aktuální umístění je stejné, po zeštíhlení soutěže to ale již nyní pro ně sestupové starosti znamená. Nicméně Středočeši ztrácí na Motor před sebou pouze bod a na dokonce do předkola play off postupující Litvínov dva.

Přesto do soutěže Kladno vstoupilo pravou nohou - v prvních pěti kolech vždy bodovalo. Jenže následovala i černá série a aktuálně v posledních deseti kolech Středočeši vybojovali jen tři výhry - s Libercem, s Litvínovem a naposledy i Bruslaři. Na alespoň bod z venkovního střetnutí je čekání dlouhé šest zápasů, kdy přišel šok na ledě o čelo vedoucích Vítkovic.

Bodově se nejvíce v týmu daří Tomáši Plekancovi, který vstřelil třináct gólů a přidal osmadvacet asistencí. V zádech má nejlepšího střelce týmu Adam Kubíka (16+14). Jednapadesátiletý Jágr ve dvaceti duelech posbíral jedenáct bodů (3+8). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Landon Bow před Adamem Brízgalaou, avšak oproti svému parťákovi ve statistce procentuální úspěšnosti zákroků zaostává, je pod hodnotou devadesát.

Co do využití mají Středočeši desáté nejlepší početní výhody, hra v oslabení je třináctá. Kladno posbíralo šestý nejvyšší počet trestných minut, suma rozdaných hitů je dokonce v celé soutěži nejvyšší a ta zblokovaných střel dvanáctá.


Výsledky posledních zápasů
HC Kometa Brno 3
HC Škoda Plzeň 0
(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Zbořil (Kundrátek, Holík), 30. Pospíšil (Kučeřík, Ščotka), 53. Strömberg (Vincour, Ďaloga).
HC Škoda Plzeň: Pavlát – Baránek, Zámorský, Jaroměřský, Piskáček, Houdek, Kvasnička – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss, Mertl, Rekonen – Beránek, Honejsek, Blomstrand – Dvořák, M. Soukup, Adamec.


Rytíři Kladno 2
BK Mladá Boleslav 1
(0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Zikmund (Klepiš, Slováček), 59. Dotchin (Plekanec, Kubík) – 28. Pýcha (Bičevskis).
Rytíři Kladno: Bow – Kehar, Dotchin, Ticháček, Cibulskis, Slováček, Babka, Sotnieks – Kubík, Plekanec, Jágr – Procházka, Klepiš, Indrák – Melka, Filip, Zikmund – Bláha, Pytlík, Michnáč.