Jiříček U18

Osmnáctka padla na turnaji ve Finsku. Indián Jiříček: Vše špatné je k něčemu dobré

Mladí reprezentanti se vydali před kempy před mistrovstvím světa naposledy mimo svou zemi, představili se v zemi tisíce jezer.

Ve finské Raumě Češi odehráli tři zápasy během tří dní. Na úvod se střetli s domácími, kterým nakonec po velkém boji podlehli 2:4. Podobně dopadlo i střetnutí o den později, to svěřenci Jakuba Petra podlehli 1:3 Švédsku. Nejméně povedený duel ovšem přišel až na konec turnaje, když USA slavily 9:1.

V českém výběru, který se pomalu připravuje na dubnové mistrovství světa ve Švýcarsku, nechyběl ani indiáni, konkrétně obránce Adam Jiříček a jako náhradník forvard Jan Kučera.


Adam Jiříček
Adame, jak jste si užil kemp osmnáctky?

Kemp jsem si užil a zároveň nabral opět další zkušenosti na mezinárodní úrovni. Navíc ještě s hodně kvalitními soupeři, což se vždycky hodí.

Jak popsat jednotlivé duely?
Paradoxem je, že první zápas s Finskem byl výsledkově nejlepší, ale od nás to byl nejhorší výkon z těch tří. Druhé střetnutí se Švédy už bylo od nás lepší, ale stejně to nestačilo. Poslední zápas s USA... to byla facka, která nám ale směrem k mistrovství světa může pomoci. Jak se říká - všechno špatné je k něčemu dobré.

Největší výsledkový rozdíl byl s USA. Jsou opravdu tak jiní, popřípadě v čem nejvíce?
Jak jsem již říkal, byla to facka. Ale ke srovnání k předešlému zápasu se Švédskem, kde výsledek nebyl tak drastický, jsme hráli podobně, ovšem USA potvrdily svoje ofenzivní schopnosti a naprostou dominanci v koncovce, kterou bychom potřebovali my asi ze všeho nejvíce.

Blíží se MS U18, jak moc na něj člověk na takovém srazu pomýšlí?
Tak dostat se na mistrovství světa je rozhodně můj cíl. Ale teď nad tím nepřemýšlím a soustředím se na své působení v Plzni.

Program byl nahuštěný, hned po návratu jste hrál za juniorku s Brnem. Měl jste vůbec chvilku oddechu?
Na oddech nebyl čas, hned z letiště jsem jel na trénink po asi čtyřech hodinách spánku kvůli cestování. Druhý den už se šlo do akce.

Nicméně jste dal gól hned v první minutě, to byl asi dobrý návrat, že?
Ano, hned v prvním střídání jsem nás poslal do vedení, takže jsem byl rád.

Adame, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!

Foto: Ronald Hansel