Preview 51. kolo

Naposledy v základní části mimo své prérie, Plzeň razí do Mladé Boleslavi!

Dlouhodobá fáze Tipsport extraligy míří do svého finiše, Škoda se ale ještě před úplným závěrem představí ve středních Čechách.

51. kolo ONLINE: MLADÁ BOLESLAV vs. PLZEŇ od 18:00!


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
3. března 2023
51. kolo Tipsport extraligy

Modrobílí se s Bruslaři letos popasovali již pětkrát, dva duely oba celky stihly již v letní přípravě. Všechny zápasy skončily o gól, pouze dva se rozhodly v základní hrací době a pouze jednou se radoval domácí celek. Bilance hovoří ve prospěch Škody, která vždy bodovala. Jaké utkání náš čeká nyní?

Z tábora soupeře
Středočeši vloni svou pouť začali v předkole play off, když z jedenácté pozice dokázali vyřadit šestou Plzeň. To však z jejich strany nebylo vše, ve čtvrtfinále na pět utkání přejeli i první Mountfield a proskočili až do semifinále. Zde byl již nad síly Třinec, který nejrychlejší možnou cestou postoupil do finále.

Letošní umístění je podobné, nyní dvanácté. Přitom vstup do soutěže se mužstvu povedl, v úvodních dvanácti duelech pouze čtyřikrát nebodovalo. Jenže poté se karta obrátila a od té doby značně převažují nezdary. V posledních deseti kolech se dostavila radost třikrát.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Róbert Lantoši, který vstřelil sedm branek a přidal devatenáct asistencí. V zádech má Pavla Kousala (10+12) a Davida Šťastného (9+12). V brankovišti odchytal více minut Filip Novotný s úspěšností zákroků přes dvaadevadesát procent, Gašper Krošelj je ovšem v těsném závěsu.

Početní výhody Bruslařů platí v celé soutěži po Karlových Varech nejhorší, hra v oslabení je desátá. Suma posbíraných trestných minut je jedenáctá nejvyšší, ta rozdaných hitů šestá a zblokovaných střel osmá.


Výsledky posledních zápasů
HC Verva Litvínov 2
HC Škoda Plzeň 1
(0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Zdráhal (Estephan), 34. Zdráhal (Š. Stránský, Demel) – 54. Rekonen (Holešinský).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Skok, Zámorský, Houdek, Jiříček, Kremláček, Jaroměřský – Schleiss (C), Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – Beránek, Holešinský, Blomstrand – Bitten, Honejsek, Adamec.


Mountfield HK 3
BK Mladá Boleslav 4sn
(1:2, 2:0, 0:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Jank, 21. McCormack (Eberle), 31. Zachar (R. Pavlík) – 7. Roman (Lantoši, Malát), 15. Söderlund (Pýcha, Lintuniemi), 54. Pláněk (Lintuniemi, Bičevskis), roz. nájezd Klíma.
BK Mladá Boleslav: Novotný – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), Štich, Jeřábek – Malát, Roman, Lantoši – Söderlund, Bičevskis, Klíma – Šmerha, Najman (A), Šťastný – Lunter, Dvořáček, Stránský (C) – Přibyl