Ohlasy 52. kolo

Nyní vše začíná od nuly, uděláme vše, abychom proti Liberci vyhráli, praví Tomáš Mertl

Ani v posledním kole základní části se Plzni nepodařilo prolomit sérii nezdarů. Přestože proti Motoru šli indiáni již ve dvanácté vteřině do vedení, naopak svému soupeři podlehli 3:5. Dvě branky dokázal vsítit Tomáš Mertl.

Jak samotné utkání proti Jihočechům viděl plzeňský útočník? „Máme na hokejkách velkou tíhu, chtěli jsme tuhle sérii za každou cenu zlomit. Dneska jsme dobře začali, dali jsme v prvním střídání gól, avšak ve finále to pro nás zase nedopadlo dobře. Budějovice hrály uvolněně, na začátku jim tam padnul také šťastný gól a nakonec to dopadlo tak, že jsme nezlomili. Tím to pro nás skončilo, nyní se musíme soustředit na další utkání,“ praví Tomáš Mertl.

Indiáni se dokázali vrátit do utkání, avšak Motor si svůj náskok pohlídal a zvítězil 5:3. Dvakrát pálil právě Mertl. „Při prvním gólu jsem to nedal napoprvé, pak jsme puk ale nadvakrát dorazil do sítě. Oni mě neodtlačili od brány, zaplaťpánbůh za to. Při tom druhém přišla blesková střela po buly, já si všiml, že puk jde do vzduchu a mně se povedlo ho šťastně trefit,“ popisuje své dvě trefy.

Základní část je u svého konce, Škodovka nakonec obsadila dvanáctou pozici, která jako poslední zaručuje místenku v play off. „Určitě to bude jiný hokej, než dneska. Proti Motoru se hrálo hodně nahoru dolů. V play off to bude určitě velký boj. Nyní se vše maže, my jsme před dvěma lety také byli na pátém místě, minulý rok na šesté a vypadli jsme. Psychika jistě hraje roli. Může se nám podařit první zápas a najednou by nás to jistě nakoplo. Teď ale těžko říct, jak se vše bude vyvíjet,“ dodává plzeňský forvard.

Soupeřem Západočechů budou Bílí Tygři z Liberce. „Liberec je samozřejmě favoritem série, avšak nyní vše začíná opět od nuly. My se s ním určitě budeme chtít porvat, nic jim nenecháme lacino. Ať jsou favoritem nebo ne, určitě budeme chtít vyhrát. Podíváme na sestřihy vzájemných zápasů, něco si k tomu řekneme a připravíme se na ně. Uděláme vše, abychom vyhráli,“ říká závěrem Tomáš Mertl.