Ohlasy PK5

Věřili jsme, že přes Liberec můžeme postoupit, praví Jan Schleiss

Bylo to hodně blízko, nakonec se indiánům sen o čtvrtfinále rozplynul v 62. minutě, kdy skóroval Adam Najman. Plzeň se ale nemá za co stydět. Svůj premiérový ročník má za sebou Jan Schleiss v roli kapitána plzeňského týmu.

Predikce před play off hovořily jasně. Všichni favorizovali Liberec, že postoupí hladce 3:0, avšak opak byl pravdou. Vše nakonec muselo rozhodnout prodloužení pátého zápasu. „Byla na nás deka, nic nám nešlo, poté jsme se nicméně ještě více semkli a začali hrát. Nic více bych v tom nehledal. Všichni začali fárat a najednou to bylo vidět i na ledě,“ vrací se Schleiss k závěru základní části.

Plzeň vstoupila do zápasu o všechno parádně, po pár minutách vedla již o tři branky. Co se stalo s plzeňským týmem? „My jsme hráli pořád stejně, jako předchozí čtyři zápasy, jen nám to tam prostě napadalo. Liberec poté ale začal naplno hrát to co my, podařilo se mu dát dvě slepené branky, vzápětí i ten třetí a následně už to bylo vabank, komu to tam spadne,“ dodává kapitán Škody.

Vše ale také mohlo být zcela jinak. Za stavu 3:0 měl velkou šanci na hokejce právě Schleiss, ale místo gólu trefil jen připravenou lapačku Kváči. „Samozřejmě, kdybych tu šanci proměnil, tak jsme vedli již 4:0. Neříkám, že by to bylo rozhodující, ale v hlavě to budu mít dlouho. Oni pak zatáhli, podařilo se jim srovnat na 3:3 a posléze to bylo s šancemi již padesát na padesát,“ říká smutně osmadvacetiletý útočník.

Potřetí v řadě tak cesta play off končí pro Škodovku již v předkole, po roce navíc opět v rozhodujícím pátém duelu. „Určitě nás to mrzí, zvlášť, když všichni viděli, že jsme s Libercem hráli vyrovnanou partii. O všem nakonec musel rozhodnout jeden gól. My jsme se tu nakopli ve druhém zápase. Rozhodně se nemáme za co stydět. Věřili jsme, že přes Liberec můžeme postoupit. Bohužel se to nepovedlo a nyní mohu Liberci jen pogratulovat a popřát jim hodně štěstí ve čtvrtfinále,“ říká závěrem Jan Schleiss.

FOTO: Marek Sekáč.