Devítka před čtvrtfinále

Devítka startuje čtvrtfinále! Trenér Pejchar: Věřím, že budeme dobře nachystaní!

Plzeň má na jaře své zastoupení v play off ve všech kategoriích, což se na tuzemských nejvyšších soutěžích povedlo pouze dalším třem klubům! Jako poslední se do vyřazovacích bojů vydávají žáci devátých tříd.

Ti přitom měli značně divoký úvod své soutěže. 71 celků totiž bylo rozděleno do deseti skupin, ve kterých se každý s každým utkal pouze jednou a pouhých 24 klubů postoupilo do nadstavby. Zbytek čekaly již jen boje o udržení.

Škoda si své místo na slunci vybojovala v konkurenci Třemošné, Berouna, Kladna, Wolves a pražské Hvězdy.

V nadstavbě vznikly tři skupiny po osmi účastnících, kde se každý s každým popasoval již čtyřikrát. Škoda si v konkurenci pražské Slavie, rakouského Salzburgu, Wolves, Českých Budějovic, Tábora, Sparty a Havlíčkova Brodu dlouho vedle úplně nejlépe, dokonce nejlépe v celé soutěži. Až přišlo poslední kolo a smolná prohra na ledě v té době již jistě nepostupujícího Motoru. Ta zapříčinila, že Západočechy nakonec o dva body přeskočily hned tři celky.

Jedním z nich je právě čtvrtfinálový soupeř - Mladá Boleslav. Vyřazovací boje se hrají pouze na dva zápasy, začíná se vždy na ledě hůře postaveného celku po základní části. Obě mužstva na sebe letos ještě nenarazila. Další dvojice tvoří brněnská Kometa s Třincem, Slavia s Wolves a Vítkovice s Libercem.

Vloni se ještě hrál závěrečný turnaj o titul, kdy si to nejlepších šest mužstev rozdalo každý s každým o titul a Škoda vybojovala bronz právě za Bruslaři a Tygry.


Čtvrfinálová série
Pátek 31.3.2023 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň od 16:00
Neděle 2.4.2023 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň od 12:15



Trenér Tomáš Pejchar
Pane trenére, jak zhodnotit základní část?
V první skupině se sehrálo pouze šest zápasů a první dva celky postupovaly do následné nadstavby. Systém byl velice přísný a nemohli jsme si dovolit zaváhání. Prohráli jsme důležité utkání na Wolves, kde jsme byli z mého pohledu lepším týmem, ale bohužel jsme nedávali góly a lacino inkasovali. Měli jsme tedy nůž na krku a museli jsme doma porazit Kladno. V utkání jsme dostali hned v první minutě smolný vlastní gol, ale nakonec jsme střetnutí o všechno zvládli a mohli jsme po zbytek sezony hrát kvalitnější zápasy v nadstavbě. V ní se nám dařilo celkem solidně, měli jsme i delší šnůry vítězství. Nevydařily se nám ovšem hlavně zápasy s Českými Budějovicemi, které nás v nadstavbě třikrát porazily. Naší slušnou formu trochu nabourala Olympiáda dětí a mládeže, kde jsme jako Plzeňský kraj získali stříbrné medaile. Kádr tvořila většina našich hráčů a po zmiňované olympiádě přišlo lehké uspokojení a dojem, že jsme neporazitelní. Bylo to i vlivem zranění a nekompletního kádru, ale naše hra měla do formy před olympiádou hodně daleko.

Jak moc mrzí závěr, kdy Škoda ztratila post lídra doslova v posledním kole?
Vše jsme měli ve svých rukách, ale bohužel se nám poslední hrací víkend vůbec nevydařil a díky tomu jsme ztratili prvenství po nadstavbové části. Samozřejmě nás to mrzí, ale stalo se. Doufám, že to bylo pro kluky dosti výstražné upozornění před play off. Naštěstí do startu vyřazovací části bylo času se pořádně nachystat, nastavit hlavy a dojít co nejdál.

Vypovídá to o vyrovnanosti soutěže, že tolik týmů je srovnáno na špici?
Ano, vypovídá. Pořadí do play off nebylo známo do posledního zápasu, to svědčí o velké vyrovnanosti a velmi atraktivních duelech.

Jak popsat svého čtvrtfinálového soupeře?
S Mladou Boleslaví jsme se v sezoně ani jednou nepotkali. I proto jsem rád, že jsme narazili na pro nás nového soupeře. Určitě je to velice kvalitní soupeř, vždyť se do posledního zápasu přetahoval s Libercem o čelo jejich skupiny a nakonec rozhodly až vzájemné duely pro Liberec. Nějaké individuality známe ze zápasů VTM, kde jsme sehráli pár zápasů se Středočeským krajem, kam spadají právě hráči Bruslařů. My ale nekoukáme na soupeře, ale především na sebe a na naši hru. Věřím, že budeme dobře nachystaní.

Jak zrádný je systém play off pouze na dvě utkání?
Abych byl upřímný, tak se mi moc nelíbí. Hrají se pouze dvě utkání a v případě jedné výhry a jedné prohry rozhoduje lepší skóre a až při rovnosti skóre následuje prodloužení. Mohlo se hrát alespoň na dvě vítězná utkání nebo lépe na tři. Letos se odstoupilo od Mistrovství republiky 9. tříd, což je možná škoda. Loni jsme republiku zažili a musím říct, že to byl skvělý turnaj a hlavně zážitek pro všechny kluky.

Pane trenére, děkujeme za rozhovor, ať se daří!

Foto: Juniorský hokej