Zlatí osmáci

Osmáci ovládli Memoriál Ondřeje Buchtely!

V lize mladí indiáni pouze čtyři duely za celou sezónu prohráli a lépe tento ročník zakončil nemohli - zcela opanovali na severu Čech zvučný turnaj.

Svěřenci kouče Václava Benáka se během velikonočního víkendu zúčastnili Memoriálu Ondřeje Buchtely v Chomutově. Velké klání nese jméno na uctění památky zesnulého Ondřeje Buchtely a opět bylo vypsané pro kategorii osmých tříd, hráče ročníku 2009 a mladší.

Talentovaný obránce prošel všemi mládežnickými reprezentacemi, z rodného Ústí nad Labem se v roce 2013 přesunul do Chomutova, kde v dresu Pirátů naskočil i do extraligy a později přestoupil do Liberce. Před necelými třemi ovšem zemřel na rakovinu.

Plzeň začala dlouhou cestu za prvenstvím v základní skupině, kterou zcela opanovala. Vyzrála v poměru 9:0 na Litoměřice a 2:0 na Kladno, padla ovšem 3:4 s obhájcem prvenství z minulého ročníku z Liberce. Ve druhé skupině si nejlépe vedli Ústečtí Lvi před Vítkovicemi, Mountfieldem a domácími Piráty.

Právě s nimi ve čtvrtfinále indiáni zahájili play off a zvítězili 6:2. V semifinále čekali opět Tygři, ti byli ovšem nyní uloveni v poměru 7:2 a zlatou tečku modrobílí dopsali proti Vítkovicím 5:2. Nejproduktivnějším hráčem celého turnaje byl navíc vyhlášen plzeňský Josef Mertl. Ano, pokud vám jméno něco říká, jedná se o syna Tomáše.

Foto: FB Memoriál Ondřeje Buchtely