SEZÓNA osmáků 2022/2023

Osmáci v sezóně řádili! Trenér Benák: Kluci ale na sobě musí pořad pracovat a jít si za svými sny

Mladí indiáni mají pod vedením trenéra Václava Benáka ze sebou povedený hokejový rok.

Vše modrobílí osmáci započali již v letní přípravě, když si zcela podmanili kvalitně obsazený Karlovarský pohár. Na něm ani jednou nezaváhali a skolili domácí Energii, Kladno i Mladou Boleslav. Podrobnosti ZDE!

Poté přišla na řadu samotná soutěž a s ní i porce čtyřiatřiceti utkání. Nu a pouze čtyřikrát mladí indiáni nebodovali! Navíc ročník zakončili sedmnácti výhrami v řadě. Více o soutěži ZDE!

I během samotné ligy stihly na přelomu roku mladé pušky dvoudenní turnajové klání v Letňanech, které rovněž opanovaly. V základní skupině se před Západočechy musela klonit pražská Sparta, pardubické Dynamo i domácí Letci. V semifinále pak Kladno a v souboji o celkové prvenství opět Sparta. Více ZDE!

Na závěr sezóny ještě plzeňští mladíci stihli jeden obrovský úspěch, v Chomutově kralovali na Memoriálu Ondřeje Buchtely. Škoda nejprve vyzrála v poměru 9:0 na Litoměřice a 2:0 na Kladno, padla ovšem 3:4 s obhájcem prvenství z minulého ročníku z Liberce. S Piráty ve čtvrtfinále indiáni zahájili play off a zvítězili 6:2. V semifinále čekali opět Tygři, ti byli ovšem nyní uloveni v poměru 7:2 a zlatou tečku modrobílí dopsali proti Vítkovicím 5:2. Podrobnosti ZDE!

„Když se ohlédnu za celou sezónou, tak si myslím, že byla celkem povedená. Hlavně druhá polovina se nám hodně vydařila,“ Hodnotí trenér Václav Benák.

„V srpnu jsme se účastnili velice kvalitního turnaje v Karlových Varech, kde se nám povedlo zvítězit. Poté přišly na řadu mistrovská utkání v pražské skupině, kde nás čekala Slavie, Wolves, Kladno, Kobra, Říčany, Hvězda a Rakovník. Z tohoto uskupení postupovali tři nejlepší do nadstavbové skupiny. Nám se to povedlo ze druhého místa za Slávií a s námi postoupil ještě Wolves. V nadstavbě se k nám třem připojily tři nejlepší týmy z jihočeské skupiny - Motor, Jindřichův Hradec a Písek. Nástavbu jsme vyhráli a myslím si, že nám hrozně pomohl vánoční turnaj v Letňanech, který jsme vyhráli. Kluci zjistili, že mohou porazit každého a přenesli si to do mistrovských utkání, kde se nám povedla šňůra vítězných utkání,“ popisuje.

„Na závěr sezóny jsme se ještě zúčastnili krásného turnaje v Chomutově, který se nám také povedl vyhrát. A tím jsme sezónu ukončili. Myslím si, že ročník 2009 by mohl být do budoucna hodně slušný, jen kluci na sobě musí pořad pracovat a jít si za svými sny,“ pomalu uzavírá bývalý plzeňský elitní obránce a dodává: „Tímto bych chtěl klukům, rodičům a hlavně paní vedoucí Elišce Zahálkové poděkovat za celou sezónu a popřát, ať se jim nadále daří.“