Reprezentace U20

Reprezentační dvacítka bojovala na Slovensku! Indián Dvořák: Výsledkově to nevyšlo, ale...

Nejstarší mládežnická kategorie České republiky uzavřela sezónu u našich východních sousedů.

Před přibližně dvěma měsíci národní mužstvo obsadilo na Turnaji pěti zemí druhé místo za Finy před Švédy, Švýcary a Němci, tentokrát se ale svěřencům kouče Kalouse nevedlo.

Nejprve padli 1:5 s Finy, poté stejným rozdílem i se Švédy. I další dvojička zápasů skončila stejným výsledkem - Češi podlehli 0:3 Slovensku i Švýcarsku. Na turnaji tak skončili poslední při skóre 2:16, z vítězství se tentokrát radovali Švédové před Finy, Slováky a Švýcary.

V kádru na poslední sraz této sezóny, stejně jako minule, nechyběla celá řada indiánů - gólman Jakub Vondraš a forvardi Matyáš Borák, Marek Soukup a Adam Dvořák.


Adam Dvořák
Adame, jak moc potěšilo si moci sezónu prodloužit v reprezentaci?

Za každou pozvánku jsem vždy rád, letos to v play off nevyšlo podle představ, takže tyhle kvalitní zápasy přišly vhod.

Jak popsat jednotlivé duely na turnaji?
Výsledkově ta utkání úplně nevyšla, to si asi přečetli všichni. Hra bych řekl, že tomu ale neodpovídala. Bohužel soupeři ukázali větší kvalitu ve finální fázi. Hokej se hraje na góly, ne na krásu a vytvořené šance.

Jak byste se ohlédl za celou sezónou?
Jsem vděčný, že jsem dostal šanci pořádně okusit dospělý hokej. Těžko říct, jestli sezónu hodnotit pozitivně nebo negativně, to nechám na jiných. Já se snažil se zlepšovat každým zápasem i tréninkem.

Stihnete si nyní vůbec odpočinout?
Týden si dám volno, pak do toho opět kopnu, abych byl sto procentně připravený bojovat o místo. A abych se posunul znovu o krok dál o proti této sezóně.

Jaké si nového ročníku dáváte cíle?
Cíle jsem si určitě nastavil, tak jako každou sezónu. Ale nechám si je spíš pro sebe a udělám všechno pro to, abych je naplnil.

Adame, děkujeme za rozhovor, ať se daří!



Fota: SZĽH / Tomáš Cicoň