SEZÓNA 9. třídy 2022/23

Devítka dokráčela do čtvrtfinále! Trenér Pejchar: Kluci udělali velký kus práce

Nejstarší žákovská kategorie indiánů má za sebou velmi těžkou sezónu. Své úlohy se ale zhostila na výbornou, její cesta skončila až ve čtvrtfinále.

Ale pozor! Na začátku všeho bylo 71 celků! Ty byly rozděleny do deseti skupin, ve kterých se každý s každým utkal pouze jednou a pouhých 24 klubů postoupilo do nadstavby. Zbytek čekaly již jen boje o udržení.

Škoda si v této vražedné fázi soutěže, kde nebyl prostor na chybu, vedle skvěle a své místo na slunci si vybojovala v konkurenci Třemošné, Berouna, Kladna, Wolves a pražské Hvězdy.

V nadstavbě vznikly tři skupiny po osmi účastnících, kde se každý s každým popasoval čtyřikrát. Škoda si ve společnosti pražské Slavie, rakouského Salzburgu, Wolves, Českých Budějovic, Tábora, Sparty a Havlíčkova Brodu dlouho vedle úplně nejlépe, dokonce tak, že byla lídrem celé soutěže. Jenže selhání přišlo v úplně posledním kole základní části. Smolná prohra na ledě v té době již jistě nepostupujícího Motoru totiž zapříčinila, že Západočechy nakonec o dva body přeskočily hned tři celky.

Ve čtvrtfinále pak čekala Mladá Boleslav, která byla černým koněm vyřazovacích bojů a svou úlohu také naplnila - v Plzni zvítězila 4:3, doma pak 9:3. Přes Třinec a Liberec poté dokráčela až k titulu.


Trenér Tomáš Pejchar
Pane trenére, jak celkově sezónu zhodnotit ať již výsledkově či po stránce vývoje hráčů?

Začal bych tím důležitějším - a to je vývoj hráčů. Za sebe musím říci, že kluci udělali velký kus práce a většina z nich se za sezónu posunula v řadě aspektech. Výsledkově jsme skončili na celkovém šestém místě, což je s odstupem času jednoznačně úspěšná sezóna. I když jsme možná mysleli ještě na lepší umístění.

Skončili jste mimo jiné druzí na olympiádě dětí a mládeže...
Olympiádu dětí a mládeže jsem zažil poprvé v roli trenéra a musím říci, že to byla úžasná akce. Všichni jsme si to náramně užili a budeme na to vzpomínat. Abych byl upřímný, tak mě ještě dnes trochu mrzí, že jsme to nedotáhli na nejvyšší stupínek, protože finále jsme měli skvěle rozehrané a na celé olympiádě jsme předváděli skvělý a pohledný hokej. A rozhodně jsme měli na to, olympiádu vyhrát, ale i tak je to velký úspěch pro celý tým.

Letošní soutěž byla také hodně o zeštíhlení, je to pro vás již ideální stav nyní?
Ano, to máte pravdu. Hrálo se především o to, aby nadcházející ročníky mohly hrát extraligu 9.tříd a tedy kvalitnější a těžší zápasy, což je pro kluky to nejdůležitější v jejich rozvoji. Nevím jestli ideální stav, ale za mě jsou deváté třídy nyní nastavené celkem dobře. Když tedy neberu v potaz systém play off, které se hrálo na skóre. Ale i to by se mělo od příští sezóny změnit, což je jednoznačně ku prospěchu.

Soutěž nakonec opanovali hráči Bruslařů - váš přemožitel. Zaslouženě?
Soupeře jsme vůbec neznali a v sezóně se s ním nepotkali. Ale rozhodně za výkon proti nám si to zasloužili. Osobně jsem si to i myslel, že to vyhrají po tom, co nás vyřadili, protože jejich výkon byl vyspělý, týmový a na ledě působili velice dobrým dojmem a bylo na nich vidět, jak moc chtěli uspět. Neměli moc slabin, byli silní na všech postech. A narozdíl od nás naladili formu ve správný čas.

Indiáni skončili ve čtvrtfinále s Mladou Boleslaví, co podle vás rozhodlo?
Hráli velice organizovaně. Byli lepší v osobních soubojích a moc prostoru nám nedali. Sportovně musím uznat, že byli lepší než my a zaslouženě přes nás postoupili. Nám se bohužel závěr sezóny moc nepovedl... V průběhu ročníku jsme hráli daleko lepší hokej, než jaký jsme předváděli ke konci.

Co tým a vás nyní ještě čeká a kdy startuje vše nanovo?
Kluky teď čeká zasloužený odpočinek po sezóně a začátkem května jim začíná příprava v dorostu, kde si pochopitelně budou muset vybojovat svoje místo v týmu. V osobní rovině se s manželkou momentálně těšíme na narození druhého dítěte. A v té trenérské nabírám kluky ročníku 2009 a od května začínáme letní přípravu na novou sezónu.

Pan trenére, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!

Fota: Juniorský hokej