rozhovor matýs

Ondřej Matýs: Těším se na novou výzvu

HC Škoda Plzeň postupně odkrývá své karty. Jednou z nových akvizic se stal Ondřej Matýs, který na západ Čech přichází z Pardubic. 186 centimetrů vysoký forvard podepsal s plzeňským klubem jednoletou smlouvu s následnou opcí.

„První kontakty proběhly někdy na přelomu roku. V tu dobu mi v Pardubicích nabízeli novou smlouvu, ale po domluvě s mým agentem jsem se rozhodl, že bych chtěl zkusit něco nového. Měl jsem i nějaké jiné nabídky, avšak ta plzeňská mě oslovila a rozhodl jsem se pro ni. Celkově se mi tu vše líbí,“ neskrývá nadšení Ondřej Matýs.

„Hráči v mém věku dostávají v Plzni hodně prostoru, což byl jeden z hlavních faktorů, proč jsem se takto rozhodl. Plzeň je samozřejmě také velmi hezké město. Oslovil mě i plzeňský styl hokeje, který je rychlý, dravý a bruslivý,“ má jasno pardubický odchovanec.

Ondřej Matýs v extralize zatím hájil barvy jen svých Pardubic, avšak v první lize hrál například za Prostějov, Jihlavu, Kadaň či Vrchlabí. Nyní přichází jeho druhá štace v nejvyšší soutěži – v Plzni. „V Pardubicích byl na hráče ohromný tlak a na jedno místo se tlačilo hodně mladých hráčů. Těším se na novou výzvu a doufám, že vše dopadne, jak má. Těším se na to,“ dodává Matýs, jenž bude v Plzni nosit dres s číslem 81.

Na východě Čech se po jedenácti letech slavil zisk medaile, Pardubice v konečném součtu obsadily třetí místo. „Osobně jsem měl sezónu jak na houpačce. Půlku jsem strávil v extralize a polovinu zase v první lize. Nejprve jsem se držel v A týmu, avšak poté pardubické béčko spadlo na poslední místo a všichni mladí kluci museli hrát v první lize za béčko, aby se tam zachránila Chance liga. V loňské sezóně se mi osobně celkem dařilo, jen jsem nebyl v A týmu dostatečně produktivní, jak bych si představoval. Škoda, že jsme přes Třinec nepostoupili do finále a neudělali s klubem větší úspěch,“ mrzí Matýse.

Novou kapitolu svého hokejového života začne psát hbitý útočník v modrobílém dresu. Jak by se představil jeho fanouškům? „Myslím si, že mám dobré bruslení i zakončení. Mou předností je také to, že celkem dobře vidím hru jako celek,“ říká závěrem Ondřej Matýs.

Foto: HC Dynamo Pardubice