Rozpis extraligy dorostu

Extraliga dorostu zná svůj jízdní řád! Vicemistři z Plzně začnou doma proti Táboru

Extraliga dorostu je rozlosována. Plzeňští dorostenci začnou nadcházející ročník v prvním zářijovém týdnu domácím dvojzápasem.

Plzeňští indiáni startují ve čtvrtek sedmého září, kdy na svém ledě přivítají hokejisty Tábora, kteří svou extraligovou příslušnost v loňském ročníku zachraňovali až v baráži. V sobotu, o dva dny později, zavítá na západ Čech pražská Sparta. První fáze soutěže by dle plánu měla skončit v polovině prosince zápasem proti Litvínovu.

S novým ročníkem přichází jedna novinka. Nově se základní část nebude hrát na tři skupiny, avšak již jen na dvě. Vše má na svědomí zeštíhlení počtu účastníků nejvyšší dorostenecké soutěže, nově bude extraligu hrát jen dvacet celků. Skupiny jsou rozdělené podle geografické polohy.

Základní část má celkem 27 kol, každý se utká s každým hned třikrát. Výhodu jednoho domácího utkání navíc ve třetí sérii utkání mají družstva lépe umístěná v sezoně 2022/23. Jen pro připomenutí, Plzeň brala stříbrné medaile.

Prvních pět celků z každé skupiny postoupí do nadstavbové části a zároveň budou mít již zajištěný postup do play off. Zbylé celky budou pro změnu bojovat v horší skupině o udržení v soutěži a o poslední dvě volná místa do vyřazovacích bojů. Ve druhé části se odehraje dalších 18 zápasů.

Play off tentokrát začne předkolem pro týmy na páté až dvanácté příčce, které se bude hrát na dvě vítězná utkání. První čtyři celky si počkají na své soupeře pro čtvrtfinále hrané na tři vítězná utkání, stejný počet zápasů rozhodne v semifinále. Finále bude opět na čtyři vítězná utkání. Hracími dny jsou opět v první fázi čtvrtek a sobota, v nadstavbě se hraje formou dvojzápasů pátek - sobota.

Kompletní rozlosování ZDE!

Rozdělení týmů do skupin

Skupina A: HC Energie Karlovy Vary, HC Škoda Plzeň, HC Litvínov, Rytíři Kladno, HC Sparta Praha, HC Slavia Praha, HC Motor České Budějovice, HC Tábor, BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec
Skupina B: Mountfield HK, HC Dynamo Pardubice, HC Dukla Jihlava, HC Kometa Brno, HC Olomouc, HC ZUBR Přerov, Berani Zlín, HC RT TORAX Poruba, HC VÍTKOVICE RIDERA, HC Oceláři Třinec