Do Zlína již s Prorokem

P l z e ň - 44. kolo zavede Lasselsberger Plzeň na druhou stranu republiky do Zlína. Na ledě Medvědů Západočeši letos ještě nevstřelili ani jeden gól, prolomit střelecký nezdar Plzně se bude snažit i nový muž v sestavě Ivo Prorok. Plzeň bude opět kompletní, Zlínu chybí dlouhodobě zraněný Okál.

Medvědi svým postavením v tabulce dokazují, že slova o odčinění loňského nezdaru nebyly pouhé výkřiky do větru. Zlín figuruje na druhém místě, na svém kontě má o 23 bodů více než Plzeň. Zlínští mají k dispozici čtyři kompletní vyrovnané pětky. Valaši těží zejména z přesilových her, jež využívají takřka ze dvaceti procent. Klíčovou roli při početní výhodě sehrává obránce Martin Hamrlík, s velkým náskokem nejproduktivnější bek extraligy.

Statistice brankářů vévodí také zlinský hráč, a to slovenský gólman Igor Murín. Jeho krajan Peter Barinka je spolu s Jaroslavem Balaštíkem v první desítce pořadí střelců. Opomenout nelze samozřejmě Petra Lešku, druhého nejproduktivnějšího hráče extraligy.

Zlínské mužstvo tak má ve svém středu mnoho individualit a pozice v tabulce dodává mužstvu ambiciózního trenéra Ernesta Bokroše patřičný klid. Slovenský kouč sestavu z vítězného duelu s Libercem měnit nebude, Zlín se tedy představí v této sestavě:

Murín - Hamrlík, Blaťák, Tesařík, Macholda, J. Dlouhý, Zubíček, D. Nosek, Vosátko - Balaštík, Leška, Veselý - Barinka, M. Hlinka, Jenáček - Mokrejš, Vlach, Kapusta - Weissmann, M. Čech, Záhorovský.

Ivo Prorok
zdroj: hokej.idnes.cz
Plzeň proti Medvědům představí nového hráče, kterým je zkušený Ivo Prorok. Čtyřiatřicetiletý forvard by měl nastoupit ve čtvrtém útoku s Michalem Dvořákem a Adamem Šafferem. Sestava Plzně by oproti duelu s Litvínovem jiné změny doznat neměla.

Pravděpodobná sestava Plzně:

Málek - Dobroň, Jindřich, Cartelli, Výborný, Nedoma, Krajíček - Paroulek, J. Straka, Andrašovský - Vostřák, M. Straka, Matějovský - Špaňhel, Hurtaj, Důras - Dvořák, Prorok, Šaffer.

vs. HC Hamé Zlín HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 2. 12.
Skóre 125:102 108:119
Výhry 24 16
Remízy 3 6
Prohry 16 21
Body 75 52
Hráči
Nejproduktivnější hráč Leška - 46 (11+35) Straka J. - 39 (17+22)
Nejlepší střelec Balaštík – 23 Straka J. - 17
Nejvíce trestných minut Macholda - 80 Dvořák - 102
Nejlepší +/- Balaštík - +11 Krajíček - +9
Brankáři Murín - 93,94 % Málek - 93,11 %