Plzeň dohrávala utkání jen se čtyřmi obránci

P l z e ň - Ačkoliv plzeňští hráči dnes vybojovali plný tříbodový zisk, šestibodové manko od osmého místa nezmenšila. Utkání se začalo hrát ve vysokém tempu a hra se přelévala z jedné strany hřiště na druhou. Plzeň se ujala vedení, ale Vítkovice během třinácti vteřin v první třetině hru obrátila. Pak ovšem Plzeň zabojovala a vítězství si naklonila na svoji stranu. “Obránci toho už museli mít plné zuby,“ řekl Andrašovský.


Trenér Vítkovic Aleš Tomášek neměl důvod ke spokojenosti, když hodnotil utkání: “Myslím si, že to bylo velmi pěkné utkání z obou stran. Říkali jsme našim klukům, že Plzeň je doma velmi dobré a důrazné mužstvo. Za stavu 2:1, když jsme dali dva góly, tak místo toho, abychom dali i třetí, tak jsme se do branky už bohužel netrefili, i když ty šance tam byly, ale v oslabení jsme dvě branky dostali. Nelze upřít snahu hráčům. Myslím si, že dnes byli trochu více šťastnější domácí,“ zhodnotil utkání Tomášek.

Jiří Kučera mohl být spokojenější, než trenér soupeřů. “Myslím si, že si kluci sami uvědomovali důležitost tohoto utkání, když se hrálo o hodně. A to co se týče play-off nebo na větší rozdíl od Českých Budějovic. Škoda, že jsme dostali ty dvě branky tak rychle, ale naštěstí jsme dokázali výsledek obrátit. Toto utkání jsme potřebovali vyválčit i silou vůle. Stinnou stránkou utkání je, že jsme přišli o dalšího obránce. Milan Nedoma má natažená třísla a nevidím to dobře. Takže jsme utkání dohrávali jen na čtyři obránce,“ řekl sklesle Kučera.

Střelec jistící branky na 4:2 Martin Paroulek také přišel zhodnotit utkání. “Před zápasem jsme si řekli, že začneme hrát ze zabezpečené obrany. Naše taktika se vyplatila, dali jsme gól, ale vzápětí jsme dostali nějaký psychický výpadek a dostali jsme dva rychlé góly. Pak nás tam Roman ještě zachránil, když jsme mohli dostat další dvě branky. V kabině jsme si pak o první přestávce vše vyříkali. Řekli jsme si, že začneme zase odzadu. Tak jsme pak druhou třetinu vyhráli 2:0, dostali jsme se na výsledek 3:2 a do závěrečné třetiny jsme vstupovali s tím, že to udržíme. To se nám povedlo, pak jsme přidali ještě jeden a vyhráli jsme. Hráli jsme jen na čtyři beky a kluci už toho měli dost. Vítkovice jsou dobré v ofenzívě, tak jsme to museli nějak uhrát,“ konstatoval hráč, kterého získala Plzeň v průběhu sezóny ze Sparty.

Dušan Andrašovský zaznamenal v zápase tři body za jednu branku a dvě asistence. “Byl to velmi těžký, velmi důležitý a nakonec vítězný zápas a jsem rád, že to tak vyšlo. Nejdůležitější bylo, že jsme se nesložili po těch dvou brankách, které jsme inkasovali. Byli jsme trochu v křeči. Všichni jsme se ale povzbudili a díky výbornému výkonu Romana Málka a hlavně klobouk dolů před našimi obránci, kteří dnes hráli jen v pěti a zápas dohrávali jen čtyři z nich, jsme utkání dovedli do vítězného konce. Měli toho určitě plné zuby. Ten můj gól byl hodně šťastný. Nahrával jsem před branku, ale brankář si to srazil hokejkou do vlastní sítě. Škoda, že vyhrály i týmy okolo nás, ale můžeme být rádi, že s nimi držíme krok, a že naopak jsme neztratili body a nepřiblížili jsme se dolů. Šance na play-off je stále velká. Musíme vyhrát všechny domácí utkání a přivézt také nějaké body z venku. Kladno po odchodu Orcta si to bude těžko hlídat, ale my s nimi mámo poslední zápas doma, takže to rozhodne,“ pravil optimisticky Andrašovský.

Robert Jindřich otevřel skóre utkání ledabylým nahozením od modré. “Myslím si, že tohle utkání už bylo hodně o důležitosti, už jen proto, že jsme se chtěli definitivně odloučit od toho spodku a vydat se na stíhání play-offových míst a myslím, že jsme to zvládli. Kladno ale bohužel vyhrálo, takže to budeme mít zase o něco těžší, ale ve hře je ještě okolo patnácti bodů, takže se může stát cokoliv. Nejvíce na dno svých sil si šáhli asi praví obránci Cartelli s Dobroňem, kteří hráli snad 50 minut na dva beky a my jsme jim pomohli až tu třetí třetinu,“ řekl na závěr student antropologie, který v pondělí nastupuje do dalšího semestru na Západočeské univerzitě.