Neříkejme hop, dokud jsme nepřeskočili, říká Martin Výborný

P l z e ň - Ve velmi důležitém utkání dokázali hokejisté Lasselsbergeru Plzeň zlomit kouzlo vsetínského gólmana Radovana Biegla a vítězstvím udělali důležitý krok k postupu do semifinále. "Brankou v poslední vteřině první třeetiny jsme zápas zlomili. Dlouho jsme nemohli dát gól, pak to tam naštěstí začalo padat," říkal po zápase Martin Výborný.

Svou premiérovou branku v české extralize vstřelil útočník Jaroslav Kracík. Dočkal se až ve 26. utkání v nejvyšší soutěži. "Byla to trochu šťastná branka. Vyjel jsem si na brankovou čáru a z velkého úhlu jsem nahodil puk na gólmana," popsal svou první trefu hráč, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Radovan Biegl pak vzteky zahodil hokejku do vlastní branky a začala šestiminutová exhibice domácích, během níž Plzeň přidala další tři góly.

Dvě branky vstřelil nejproduktivnější hráč domácích Josef Straka, jehož zápas proti Vsetínu vynesl už na třetí příčku kanadského bodování extraligy. "Při prvním gólu mi přihrál Martin Paroulek za branku, Dušan Andrašovský mi odblokoval obránce, já si najel mezi kruhy a vystřelil. Druhá trefa byla do prázdné branky," popsal své trefy Josef Straka .

Na začátku zápasu se dlouho Plzeň nemohla prosadit. Na klidu modrobílým nepřidaly ani průběžné výsledky z ostatních stadionů, kdy Kladno vedlo ve Vítkovicích a Litvínov na Slavii. Průběžné stavy z ostatních stadionů jsme vnímali, ale soustředili jsme se hlavně na naše utkání," uvedl Martin Výborný.

Plzeň dnes nastoupila do utkání se čtyřmi útoky. Trenér Miroslav Přerost to vysvětlil obavami z možné únavy po sobotním zápase v Karlových Varech. "Od druhé třetiny jsme hru stáhli na tři pětky a čtvrtou jsme pustili do hry až po páté brance. Přesto byla v závěrečné třetině na hráčích patrná velká únava." Vsetín dvěma brankami dokázal snížit na tříbrankový rozdíl, více už mu však Plzeň nedovolila. "Po druhé třetině nás Vsetín trochu zaskočil, ale po dvou inkasovaných brankách jsme to už nepustili," dodal Kracík.

Plzeň se posledními výsledky přiblížila postupu do play-off. Přesto však ještě chybí ujít modrobílým kus cesty. Na pomoc Plzni přišli i diváci. Zápas se Vsetínem sledovala nejvyšší návštěva v letošní sezóně, přišlo více než osm tisíc lidí. "Už na Vítkovice přišla velká návštěva, dnes to bylo ještě lepší. Diváci si zaslouží velké poděkování. Od té doby, co přišel Roman Málek, jsme se zvedli a začali jsme věřit, že play-off uděláme. Snad se to podaří," dodal na závěr Josef Straka.