Takové zápasy si může každý jen přát, soudí Michal Dvořák

P l z e ň - Zápas roku se blíží. Úvodní buly utkání LASSELSBERGER Plzeň - RABAT Kladno, které rozhodne o postupu do play-off, bude vhozeno v pátek v 17:30 na plzeňském zimním stadionu. "Strašně se těším. Jsem obrovsky natěšený. Takové zápasy si každý může jen přát," říká dravý útočník Michal Dvořák, který neuhne před žádným soubojem. "V mužstvu je fantastická, bojovná nálada. Uděláme všechno proto, abychom zvítězili."


Plzeň k postupu do play-off potřebuje zvítězit v normální hrací době, Kladnu stačí k úspěchu remíza po šedesáti minutách. Modrobílá Plzeň však bude mít vyprodaný stadión v zádech. "Cítím, že ve městě je teď hokej na prvním místě. Lidé jsou nažhavení, strašně moc na to čekají," říká Dvořák.

O tom, kdo je v zápase favoritem, nechce odchovanec Šternberka spekulovat. "K tomu se nevyjádřím, tohle nechci řešit. Prostě lepší tým si zítra vybojuje postup do play-off," míní. Forma plzeňského týmu je však každopádně někde jinde, než byla třeba před dvěma měsíci. Plzeň měla osmou příčku nadohled před domácí dohrávkou s Libercem, ovšem neuspěla a v jednu chvíli byla v tabulce až třináctá. "Myslím, si, že jsme teď v jiné formě. Tehdy se nám nedařilo a neměli jsme štěstí. Nechci však nic zakřiknout, musíme se vydat ze všech sil," burcuje Dvořák.

Postup Plzně tabulkou vzhůru je připisován nejen formě hráčů, ale také vydařeným trejdům, kterými vedení výrazně oživilo hru. "Když jsme byli třináctí, byli jsme skoro na odpis. Tomáši Královi se však podařily některé trejdy a šli jsme nahoru."

V pátek se bude rozhodovat o tom, jak se bude letošní sezóna v Plzni hodnotit. "Nejhorší je, že zítřejší zápas rozhodne o úspěchu nebo neúspěchu této sezóny. Na jednu stranu je to krásné a vzrušující, ale na druhou to může být kruté," dodal na závěr Michal Dvořák.